100% | Lia Olguta Vasilescu: PNL a schimbat Avocatul Poporului pentru a nu ataca OUG care blocheaza majorarea alocatiilor si pensiilor

100% | Lia Olguta Vasilescu PNL a schimbat

100% | Lia Olguta Vasilescu: PNL a schimbat Avocatul Poporului pentru a nu ataca OUG care blocheaza...

"Trebuie sa-l contrazicem pe premier, el spune ca initial a fost o crestere de 20% a alocatiilor. Nu, initial a fost un proiect de lege care prevedea dublarea alocatiilor si a trecut prin Parlament.

Acum aflam ca nu vor creste de la 1 iulie. E a doua oara cand nu respecta legea si, mai mult, Ordonanta lor de Urgenta. Este foarte clar ca nu vor da nici acei 20% din ianuarie. Este aceeasi pacaleala cum a fost si la pensii. Au spus in campanie ca vor creste punctul de pensie cu 40%.

Cred ca din aceasta cauza au si schimbat Avocatul Poporului. Singurul care putea ataca OUG era Avocatul Poporului.

Noi am majorat pensiile cu 60%, la pensia minima am avut o majorare de 78%.

In programul de guvernare, PNL a spus ca va creste alocatiile cu 20%. PNL are o problema cu respectarea propriului program de guvernare. Ministrul Muncii spune ca pentru majorarea alocatiilor cu inca 20% pana la sfarsitul anului are nevoie de 2,1 miliarde de lei. De fapt, are nevoie de aproximaticv 600 de milioane. Calculele sunt gresite, ministrul nu stie pe ce sta si cat costa majorarile", a acuzat Lia Olguta Vasilescu.

Comments