112 – Scandalurile, cele mai des reclamate de maramureseni

112 – Scandalurile, cele mai des reclamate de maramureseni

112. În primele șapte luni din acest an maramureșenii au încins liniile telefonice de la 112 din cauza scandalurilor. O arată statisticile întocmite de specialiștii Inspectoratului judetean de Politie Maramureș. Potrivit acestora prin intermediul Servicului National Unic pentru Apeluri de Urgență au fost sesizate în primele șapte luni ale acestui an puțin peste 1 700 de scandaluri și aproximativ 1 500 de apeluri care au vizat loviri, ameninţări şi conflicte.

Chestorul de poliție Viorica Marincaș, inspector șef al Inspectoratului Județean de Poliție Maramureș spune că ‘’cele mai multe apeluri privesc evenimente sesizate în mediul urban (67%), acestea fiind repartizate în principalele zone aglomerate de pe raza de competenţă, respectiv municipiile Baia Mare (38%) şi Sighetu Marmaţiei (10%), iar intervalul orar cu cel mai amplu impact în acest domeniu a fost 17:00 – 22:00. trebuie de asemena menționat că cele mai multe apeluri de urgenţă la care s-a intervenit în perioada analizată au fost înregistrate la sfârşit de săptămână respectiv in zilele de vineri, sâmbătă și duminică‘’

De menționat faptul că potrivit afirmațiilor chestorului Viorica Marincaș în mediul urban, cel mai adesea intervențiile forțelor de ordine au fost realizate în perioade care nu depășesc 10 minute. În mediul rural însă lucrurile stau cu totul altfel. În marea majoritate a cazurilor s-a intervenit într-un timp dublu fața de cel din mediul urban ( respectiv maxim 20 minute) iar acest lucru este pus pe către polițiști pe seama terenului accidentat şi dificultăţii de acces în aceste zone.

Comments