1153 de candidati inscrisi la sesiunea de toamna a Bacalaureatului

1153 de candidati inscrisi la sesiunea de toamna a Bacalaureatului

1153 de candidati inscrisi la sesiunea de toamna a Bacalaureatului

Potrivit inspectorului şcolar Cătălina Homeghiu, la această sesiune sunt înscrişi 1153 de candidaţi, atât din seria curentă, cât şi din seriile anterioare, care vor susţine probele de examen în cele patru centre de examen din municipiul Târgovişte, aflate la Liceul nr. 1 „Nicolae Ciorănescu”, Liceul nr. 2 „Voievodul Mircea”, Liceul nr. 3 „I. H. Rădulescu” şi la C.N. „C. Cantacuzino”, centrul de evaluare fiind la Liceul de Arte „Bălaşa Doamna”-Târgovişte.

Şi în această sesiune, lucrările judeţului Dâmboviţa vor fi corectate într-un alt judeţ, ce va fi stabilit de către Ministerul Educaţiei.

Prima probă scrisă din calendarul examenului de Bacalaureat, sesiunea de toamnă (august-septembrie), este cea de Limba română şi va avea loc pe data de 22 august. 

Conform calendarului, pe 23 august este programată proba scrisă la Limba maternă, ea fiind susţinută doar de către candidaţii care au absolvit licee cu predare în limba maternă. 

Proba obligatorie a profilului este programată pe 24 august, iar ultimul examen scris, cel la alegere a profilului şi specializării, va avea loc pe 26 august.

Primele rezultate ale sesiunii de toamnă a examenului de bacalaureat vor fi comunicate pe 29 august, până la ora 16.00, iar în intervalul orar 16.00-20.00 se vor pute depune contestaţii, acestea urmând să fie soluţionate în perioada 30-31 august. 

Rezultatele finale vor fi comunicate pe 1 septembrie.

În prima sesiune a bacalaureatului din acest an, în Dâmboviţa, din cei 3.504 elevi înscrisi, 1182 au promovat examenul de maturitate, adica 58,12%, după contestaţii.

bac

Comments