1.400 de oameni, ARESTATI in timpul EURO 2020. Operatiune ampla a Interpol in 28 de tari, inclusiv i...

Operatiuniea SOGA (soccer gambling - pariuri pe fotbal) a cuprins Austria, Belgia, Croatia, Cehia, Finlanda, Franta, Germania, Ungaria, Irlanda, Italia, Polonia, Portugalia, Romania, Rusia, Spania, Elvetia, Regatul Unit, dar si Azerbaidjanul, Bahrainul, Bruneiul, Cambodgia, China, India, Malaezia, Maldive, Filipine, Singapore si Vietnamul.

Operatiunea din timpul EURO 2020 a vizat pariuri cu mize de 465 de milioane de dolari.

In urma descinderilor, au fost confiscati 7,9 milioane de dolari, precum si computere si telefoane mobile.

"Pariurile clandestine aduc sume importante retelelor de crima organizata si sunt deseori legate de spalarea de bani si de coruptie", se arata in comunicatul Interpol.

In Hong Kong au fost retinuti 800 de suspecti, printre care si presupusul sef al unei retele de pariori controlata de mafia chineza. Acolo, Politia a confiscat 2,7 milioane de dolari si baze de date despre sute de milioane de pariuri. In Italia, circa 280 de case de pariuri au fost controlate in timpul competitiei (11 iunie - 11 iulie) si au fost amendate pentru activitati ilegale. Cea mai mare parte a fraudelor privesc pariurile online la nivel mondial.

De la initierea acestor operatiuni, au fost arestati 19.100 de suspecti, au fost confiscate 63 de milioane de dolari si au fost inchise peste 4.000 de case de pariuri sau platforme care cumulau 7,3 miliarde de dolari in pariuri clandestine, potrivit Agerpres.

Comments