25.000 de tigarete confiscate in Suceava de vamesi

25.000 de tigarete confiscate in Suceava de vamesi

25.000 de tigarete confiscate in Suceava de vamesi

La acţiunea destinată combaterii traficului cu mărfuri accizabile au participat inspectori din cadrul Direcţiei Regionale Vamale Iaşi - Serviciul de Supraveghere şi Control Vamal, lucrători din cadrul Serviciului Teritorial al Poliţiei de Frontieră Suceava şi al Inspectoratului Judeţean al Jandarmeriei Suceava.

Controalele au avut loc în zona Biroului Vamal de Frontieră Siret, în piaţa si bazarul municipiului Rădăuţi, precum şi în piaţa localităţii Vicovu de Sus. Pe lângă confiscare de ţigarete şi bunuri, autorităţile au dat 16 amenzi în valoare de 79.000 lei, au confiscat bunuri în valoare de 28.113 lei şi au făcut o sesizare penală.

Vameşii români au descoperit, în perioada 14-30 iulie, 580.105 bunuri contrafăcute, în valoare de 740.000 de euro, din care cele mai multe sunt ţigări de provenienţă necunoscută, în cadrul operaţiunii "Stop contrafacerea", potrivit unui comunicat publicat vineri de Direcţia Generală a Vămilor (DGV). Contrabanda cu ţigări este principala fraudă la frontierele României.

Piaţa românească este invadată de ţigări cu provenienţă incertă, numite "cheap whites", fabricate fără niciun control în fosta URSS, susţin producătorii de ţigarete din România. Anul trecut, peste 4 miliarde de ţigarete ilegale au fost consumate în România, păgubind Fiscul şi bugetul de stat cu aproape 600 de milioane de euro, potrivit companiei de consultanţă KPMG.

Articole recomandate

Comments