500 de euro pentru prinderea celor care au torturat o pisica la Mioveni

500 de euro pentru prinderea celor care au

500 de euro pentru prinderea celor care au torturat o pisica la Mioveni

Potrivit comunicatului oficia al PETA Germania, în zona unui supermarket din Mioveni a fost găsită recent o pisică grav rănită, care fusese abuzată și incendiată. 

„În conformitate cu legea privind protecția animalelor din România, cruzimea față de animale este infracțiune, și este pedepsită cu amendă penală sau închisoare de până la un an” a declarat reprezentanta PETA Carmen Arsene

„Este timpul ca legea din România să fie pusă în sfârșit în practică. (...) România, ca o societate modernă, ar trebui să respecte animalele ca ființe și să arate acest lucru printr-o atitudine prieenoasă față de animale în viața de zi cu zi. România poate deveni astfel, un exemplu pentru alte țări.”

PETA acordă în mod regulat recompense în cazurile de animale abuzate sau abandonate pentru a ajuta la identificarea făptașilor.

Cine are indicii se poate adresa președintei Federației Naționale pentru Protecția Animalelor România, Carmen Arsene, la telefon 0752667119. 

Legătura dintre violența împotriva oamenilor și violenţa împotriva animalelor

Psihologii, legiuitorii și instanțele judecătorești sunt de acord că infracțiunile împotriva animalelor necesită mai multă atenție.

Potrivit cercetătorului în domeniul agresivității dr. Christoph Paulus de la Universitatea din Saarland, se apreciază că aproximativ 80 până la 90 sută din totalul infractorilor extrem de violenți au comis deja acte de cruzime asupra animalelor. 

PETA explică relația dintre cruzimea față de animale și actele de violență asupra oamenilor în broșura „Persoanele care torturează animale rareori se vor opri aici”, care servește drept sursă de informare pentru procurori, judecători, poliție și asistenți sociali.Comments