A FOST INAUGURAT - Liceul Nemeth Laszlo s-a mutat in noul sediu de pe Podul Viilor din Baia Mare

A FOST INAUGURAT - Liceul Nemeth Laszlo s-a mutat in noul sediu de pe Podul Viilor din Baia Mare

A FOST INAUGURAT - Liceul Nemeth Laszlo s-a mutat in noul sediu de pe Podul Viilor din Baia Mare

A FOST INAUGURAT Pentru Liceul Teoretic "Nemeth Laszlo" din Baia Mareazi nu este doar un nou inceput de an scolar, ci si un moment aparte. Isi deschide portile o noua cladire a scolii, unde vor studia elevii claselor pregatitoare si ai claselor I-IV. Acolo vor functiona grupe de gradinite cu program scurt, cu program prelungit si gradinita Waldorf.

In cladirea de pe Podul Viilor,incepand cu anul 1823 a functionat Scoala Reformata, care in perioada comunista a fost transformata in Scoala Ajutatoare. Prin retrocedare, Biserica Reformata din Centrul vechi a redobandit cladirea. Acum cinci ani, proprietarul a hotarat ca aceasta cladire sa aiba destinatia de scoala maghiara. Drumul pana la finalizarea lucrarilor de reparatii a fost unul lung si anevoios, insa efortul depus de intreaga comunitatea prin donatii, si munca voluntara a dus la implinirea unui vis. Finalizarea lucrarilor de reparatii s-a reusit cu o finantare substantiala a Guvernului maghiar, potrivit Maramedia.ro.

Biserica Reformata din Centrul vechi a inchiriat cladirea gratuit orasului timp de 10 ani cu conditia ca in aceasta sa functioneze doar scoala cu predare in limba maghiara si sa fie folosita doar de Liceul teoretic "Nemeth Laszlo".

La inaugurarea programata pentru ora 17 au participat presedintele Parlamentului Ungariei, Koever Laszlo, si liderul UDMR Kelemen Hunor. Inaugurarea cladirii este primul punct al programului Zilelor maghiare baimarene - Foter Fesztival 2017, eveniment care va dura pana duminica seara.

In curtea scolii, elevii, extrem de bucurosi si totodata emotionati de noile sali de clase au pregatit inca de la orele diminetii fel de fel surprize. Cu creta colorata au desenat inimioare si au scris peste tot pe asfalt: "Multumim!".

Cladirea are o sala de mese provizorie, deoarece la parter se pregateste si o bucatarie proprie, cu o sala de mese, si are, de asemenea, o sala festiva in care se afla sigiliul orasului. Pe holul de la etajul doi se poate admira si un obelisc ridicat in cinstea celor care au construit Scoala Reformata de odinioara. Ziua de 11 septembrie 2017 este un moment important nu numai pentru Liceul Teoretic "Nemeth Laszlo", ci si pentru intreaga comunitate maghiara din oras.

Sursa info.

The post A FOST INAUGURAT - Liceul Nemeth Laszlo s-a mutat in noul sediu de pe Podul Viilor din Baia Mare appeared first on actualmm.ro.

Comments