A inceput cursa desemnarii premierului Romaniei. Toate partidele au pretentii la prima functie din viitorul Guvern

A inceput cursa desemnarii premierului

A inceput cursa desemnarii premierului Romaniei. Toate partidele au pretentii la prima functie din v...

Premierul Ludovic Orban a avut un mesaj transant, menit sa spulbere pretentiile USR-PLUS pentru guvernare. Acesta a spus ca partidul care va castiga alegerile parlamentare este si cel care va da primul ministru.

,,Premierul este desemnat de partidul care castiga alegerile. Asta este raspunsul pe care vi-l dau", a spus, sambata, Ludovic Orban, la Timisoara.

Raspunsul lui Ludovic Orban a venit dupa ce deputatul USR Ionut Mosteanu, apropiat al presedintelui partidului, Dan Barna, a anuntat vineri ca USR-PLUS vrea sa dea premierul. Propunerea aliantei celor doua formatiuni este Dacian Ciolos, cel care a condus Guvernul dupa tragedia din clubul Colectiv pana la alegerile parlamentare din 2016, in perioada noiembrie 2015-decembrie 2016. Nominalizarea lui Ciolos a fost facuta prin protocolul semnat de USR si PLUS.

,,Vrem sa dam premierul si, dupa cum spuneam, nimeni nu are un cec in alb. (...) In momentul asta, Dacian Ciolos este persoana desemnata", a declarat, vineri, Ionut Mosteanu, care este de parere ca este mai potrivit decat Ludovic Orban pentru viitorul Guvern.

Dar concurenta este acerba. Apare si Marcel Ciolacu, care sustine pe o retea de socializare ca PSD va castiga alegerile si va da premierul.

Dar presedintele este cel care decide nominalizarea premierului, dupa consultarile cu partidele parlamentare. Intrebat daca Ludovic Orban ramane prima sa optiune de premier, acesta a raspuns scurt ,,Da!", jurnalistilor, miercuri, 21 octombrie, la conferinta de presa de la Cotroceni.

Comments