A mancat cateva pastai crude de fasole verde si a patit ceva ciudat. Nu face si tu aceasta greseala!

A mancat cateva pastai crude de fasole verde si a patit ceva ciudat. Nu face si tu aceasta greseala!

Pastaile de fasole pot avea culoarea verde sau galben deschis. Fasolea verde are un continut caloric redus, fiind o sursa buna de vitamina C, folat, potasiu si fibre.

Fibrele continute (celuloza) par sa aiba un rol in prevenirea cancerului si a bolilor cardiovasculare.

Fasolea verde trebuie consumata doar gatita - fiarta sau la aburi - intrucat, in stare cruda, din cauza continutului crescut de lectine, are poitential toxic, cauzand alergii si absorbtie proasta, potrivit ,,Abecedarului de nutritie".

Fasolea boabe este considerata o sursa buna de proteine. Pe langa proteine mai contine carbohidrati si fibre alimentare. Avantajul mare este ca aportul de proteine nu este insotit de aportul de lipide, procentajul de substante nutritive fiind: glucide -73%; lipide 3% si proteine 24%. Contin, de asemenea, potasiu, calciu, vitamina C, vitamina B6, carotenoizi, vitamina E si folati.

Proteinele continute in fasolea boabe sunt insa de calitate inferioara, neavand toti aminoacizi esentiali in compozitie.

Comments