ACTIUNI VIOLENTE IN FRANTA 3 femei arestate

ACTIUNI VIOLENTE IN FRANTA - 3 femei arestate si un politist injunghiat in timpul operatiunii (VIDEO...

ACȚIUNI VIOLENTE ÎN FRANȚA  Trei femei au fost arestate în Franța, fiind acuzate că pregăteau un atentat. Cele trei au fost reținute sunt acuzate de implicare în ancheta privind mașina cu butelii de gaz descoperită în apropiere de catedrala Notre Dame. În timpul operațiunii, una dintre cele trei femei a înjunghiat un polițist.

Cele trei femei, în vârstă de 39, 23 și 19 ani, sunt acuzate că puneau la cale un atac terorist.  Acestea „pregăteau într-adevăr noi acțiuni violente și mai mult decât iminente”, a declarat presei ministrul de interne Bernard Cazeneuve.

Femeile au fost reținute în cursul serii de joi la Boussy-Saint-Antoine, situat la 25 km sud-est de Paris. În timpul operațiunii, un polițist a fost înjunghiat în zona umărului de una dintre cele trei femei. La rândul ei, aceasta a fost rănită la picioare de un glonț tras ca ripostă de polițiști ai Direcției Generale a Securității Interne (DGSI).

Bernard Cazeneuve, care a salutat „acțiunea exemplară” a serviciilor de anchetă și de informații în ceea ce a fost o „veritabilă cursă contracronometru”, a precizat că viața polițistului nu este în pericol. Un mesaj de alertă cu privire la riscul unui atentat în gările pariziene și în Essonne fost trimis în cursul zilei poliției, notează AFP.

Tânăra rănită, în vârstă de 19 ani, era căutată pentru că este una dintre fiicele proprietarului mașinii găsite cu butelii de gaz. Potrivit unei surse apropiate anchetei, ea locuiește, ca și tatăl său, în periferia nordică a Parisului. Patru persoane au fost deja arestate și se aflau încă joi seara în custodia poliției.

„Este vorba de doi frați și de prietenele lor”, a mai spus pentru AFP o sursă apropiată anchetei, fără să precizeze care este eventualul lor rol în acest dosar. Anchetatorii mai au încă multe întrebări. Nu este clar de mașina, Peugeot 307, cu farurile de avarie aprinse și fără plăcuțe de înmatriculare, a fost parcată în plin Cartier Latin, în apropiere de Catedrala Notre-Dame.

În interiorul mașinii, cinci butelii cu gaz și trei butelii cu gazolină i-au făcut pe polițiști să suspecteze un posibil atentat. Dar niciun sistem de aprindere nu a fost găsit la fața locului.

Sursă

Comments