ACTUALIZARE EVACUATI Penitenciarul Rahova,

ACTUALIZARE – EVACUATI – Penitenciarul Rahova, in flacari

EVACUAȚI Un incendiu a avut loc, duminică seara, la penitenciarul Rahova, după ce un deținut și-a incendiat celula în semn de protest.

EVACUAȚI Informația a apărut abia în această dimineață, deși incendiul a pornit la orele 22. Un deținut al penitenciarului a dat foc celulii în care era detenționat, ca semn de protest. Deținutul era cazat singur. Acesta este internat la una dintre secțiile penitenciarului Rahova.

În urma incidentului, 67 de deţinuţi au fost evacuaţi. De asemenea, 11 gardieni au fost duşi la spital. Nu există victime.

Poliţia a declanşat o anchetă asupra cazului, urmând să se afle cu exactitate cauzele în urma carora deținutul a pornit incendiul.

Penitenciarul de Maximă Siguranță București Rahova este situat la 8 km de centrul capitalei, pe șoseaua spre Alexandria.

Construcția sa a început în anul 1991 pe amplasamentul vechiului penitenciar care a funcționat la o capacitate de 2250 persoane, începând cu 1973 până în anul 1988 când a fost demolat. Darea în folosință a celui actual s-a făcut în etape începând cu anul 1997.

Perimetrul total atribuit este de 92.200 mp din care s-a construit și împrejmuit o suprafață de 62.100 mp.

ACTUALIZARE 1

Direcția Generală de Poliție a Municipiului București, prin Secția 19, a terminat cercetarea la fața locului, urmând să fie stabilite cauzele și condițiile în care s-a produs evenimentul.

Purtătorul de cuvânt al Penitenciarului Rahova, Gabriela Livadariu, a declarat că, duminică seara, în jurul orei 21,50, un deținut a dat foc celulei în care se afla singur. Incendiul a fost stins de angajații penitenciarului, iar 67 de deținuți din celulele învecinate au fost evacuați.

Deținutul era cazat singur în celulă, se afla în tranzit la Penitenciarul Rahova și urma să fie transferat în două zile la alt centru. El a fost internat de urgență într-un spital civil și nu prezintă probleme mari de sănătate.

Gabriela Livadariu a mai spus că 11 angajați ai penitenciarului care au intervenit pentru stingerea incendiului au avut nevoie de îngrijiri medicale.

sursa

Comments