AFACERI CU DROGURI - Un presedinte anunta numele a 150 de politicieni

AFACERI CU DROGURI - Un presedinte anunta numele a 150 de politicieni

AFACERI CU DROGURI  Preşedintele filipinez Rodrigo Duterte a anunţat duminică numele a peste 150 de politicieni, judecători şi membri ai unor instituţii de stat suspectaţi de implicare în comerţ ilegal de droguri, transmite DPA. Şeful statului filipinez a afirmat că, deşi implicarea anumitor oficiali ar putea fi infirmată, el le face public numele întrucât are de îndeplinit o „datorie sub jurământ”.

„Este foarte important pentru oameni să cunoască starea lucrurilor şi condiţiile din această ţară. Nu este o chestiune personală. Nu sunt inamicul vostru, dar acum sunt furios”, a spus el, într-un discurs rostit duminică într-o unitate militară din oraşul Davao, situat în sudul Filipinelor.

Pe listă se află numele a opt judecători, peste 50 de primari, viceprimari, guvernatori şi parlamentari, precum şi 95 de ofiţeri de poliţie, soldaţi şi gardieni de închisoare. Rodrigo Duterte le-a cerut celor incluşi pe această listă să se predea în termen de 24 de ore, subliniind că în caz contrar „toate forţele armate filipineze îi vor vâna”.

De la preluarea mandatului de preşedinte de către Duterte, pe 30 iunie, aproape 500 de suspecţi au murit în cadrul campaniei antidrog a administraţiei sale.

Vezi și: Trafic de droguri, cultură de cannabis descoperită la Sighetu Marmatiei

Sursă 

Comments