Alegeri Republica Moldova - turul doi. Moldovenii isi aleg astazi presedintele LIVE BLOG

Alegeri Republica Moldova turul

Alegeri Republica Moldova - turul doi. Moldovenii isi aleg astazi presedintele LIVE BLOG

ORA 7.00 Au fost deschise urnele, procesul de votare a inceput.

Proeuropeana Maia Sandu şi socialistul Igor Dodon sunt cei doi candidaţi care au ajuns în turul doi al alegerilor prezidenţiale din Republica Moldova. Cei doi au încheiat două săptămâni agitate, în care fiecare a încercat să-şi mobilizeze electoratul şi să atragă şi mai mulţi alegători de partea sa.

Deşi ultimele sondaje îi dau mai multe şanse lui Dodon, analiştii susţin că rezultatul alegerilor de astăzi ţine extrem de mult de mobilizarea electoratului. 

Alegeri Republica Moldova - turul doi. Acuze grave în campanie

Ultimele două săptămâni de campanie s-au încheiat într-o notă încordată, după cele câteva dezbateri la care au participat cei doi contracandidaţi. 

Pe de o parte, Igor Dodon a lansat ideea că Maia Sandu ar fi un real pericol în ceea ce priveşte integritatea Republicii Moldova. „În faţa unui pericol evident, noi trebuie să ne unificăm forţele, iar pericolul este real. Băsescu a declarat recent, că Maia Sandu a promis în Departamentul de Stat al SUA că unica soluţie este Unirea cu România. Maia Sandu care este cetăţeancă a altui stat, care pledează deschis cu Unirea cu statul vecin. Ei au un plan foarte clar -  Unirea din 2018. Noi nu trebuie să le permitem acest lucru. De aceea, stimaţi prieteni, tovarăşi, concetăţeni, noi suntem obligaţi să ne consolidăm forţele pentru duminică, 13 noiembrie”, a declarat Dodon.

Maia Sandu a scos în evidenţă rezultatul activităţii socialistului din perioada în care s-a aflat la guvernare. „Cu toţii trebuie să ne mobilizăm ca să dăm ultima lovitură acestui clan mafiot, care a venit la putere demult timp şi nu vrea să plece. Cel mai grav lucru este că Igor Dodon a încercat să ne divizeze, pentru că este mai uşor să furi într-o societate divizată. Ei asta vor să facă, să rămână în continuare la putere, să ne fure, să ne sărăcească”, a menţionat lidera PAS.

www.adevarul.md vă va ţine la curent, pe parcursul zilei, în permanenţă cu principalele evenimente din Republica Moldova şi din străinătate.

Comments