Alerta in Braila, 50 de angajati ai celei mai mari companii locale au COVID. Exista riscul inchideri...

"Cel mai mare angajator din Braila are 50 de angajati infectati, cei mai multi sunt in spital. Dar este vorba despre faptul ca sunt foarte multi contacti, e o institutie foarte bine, ei vin de peste tot din judet, calatoresc cu mijloacele de transport in comun. De o saptamana pastram legatura cu conducerea fabricii, au luat masti, au luat viziere, insa oamenii sunt cei care trebuie sa respecte regulile si dincolo de fabrica", a declarat prefectul de Braila, Catalin Boboc, potrivit News.ro.

Boboc a adaugat ca spera sa nu se ajunga in situatia ca fabrica sa fie inchisa.

"Impactul economic e foarte mare, e vorba si de impactul social, sunt 3400 de angajati, 3400 de familii din tot judetul Braila. Degeaba autoritatile fac eforturi sa controleze lucrurile, daca oamenii nu respecta masurile. Daca dupa ce pleaca politistul aruncati masca, nu pacaliti pe nimeni. Fac apel la toti cei care lucreaza aici, la familiile lor, aparati-va sanatatea si locurile de munca pana la urma. Daca nu va protejati, nu anuntati DSP-ul atunci cand e cazul, daca lucrurile escaladeaza, vom fi obligati sa luam masura inchiderii fabricii", a mai declarat prefectul Catalin Boboc.

Situatia din judet este cu atat mai grava cu cat un alt operator economic, cu 476 de angajati, si-a intrerupt activitatea pentru ca 42 de salariati au fost diagnosticati pozitiv COVID-19, iar alti aproape 350 au primit de la DSP recomandarea de izolare voluntara.

Comments