ALERTA in Germania Aeroportul din Hamburg,

ALERTA in Germania! Aeroportul din Hamburg, EVACUAT. 68 de pasageri au avut nevoie de ingrijiri medi...

UPDATE ora 19.00

Traficul aerian pe aeroportul din Hamburg a fost reluat, anterior toate zborurile acestuia fiind anulate, după ce o substanţă necunoscută a iritat căile respiratorii a peste 68 de persoane, informează presa locală, citată de Mediafax.

Potrivit pompierilor, în zona de manipulare a pasagerilor a fost găsit un recipient al un spray paralizant cu piper.

Acesta fusese deschis, o parte din conţinut fiind pulverizat. Cantitatea de spray pulverizată a fost probabil absorbită de sistemul de aer condiţionat. De aceea atât de multe persoane au fost afectate de substanţa iritantă.

Nu se cunosc încă detalii despre presupusa persoană care ar fi putut folosi sprayul cu piper în incinta aeroportului. Poliţia din Hamburg a deschis o anchetă.

Doar nouă persoane au fost transportate la spitale din apropierea aeroportului.

În total 13 zboruri şi 1.500 de pasageri au fost afectaţi de acest incident, incluisv preşedintele Uruguayului.

Evacuare timp de o oră

Aeroportul din Hamburg, nordul Germaniei, a fost închis temporar, azi, în jurul prânzului, după ce un miros puternic s-a răspândit în clădire, provocând iritaţii ale căilor respiratorii unui număr de circa 50 de persoane, au informat autorităţile, transmit AFP şi DPA.

Conform poliţiei, aeroportul a fost închis între orele locale 12.30 (11.30 GMT) şi 13.45 (12.45 GMT), toată clădirea fiind evacuată.

„Un miros puternic s-a răspândit în zona de securitate, unde sunt controlaţi pasagerii şi bagajele de mână”, a declarat pentru AFP un purtător de cuvânt al poliţiei, Maik Lewerenz.

Potrivit acestuia, în jur de 50 de persoane au acuzat iritaţii la nivelul ochilor şi al căilor respiratorii.

Nu se cunoaşte, deocamdată, despre ce substanţă este vorba sau cum anume s-a răspândit, a indicat el.

Pe de altă parte, serviciile de pompieri, care au intervenit cu efective numeroase, au semnalat că substanţa iritantă ar fi putut proveni de la sistemul de climatizate al aeroportului.

Sute de pasageri au fost nevoiţi să aştepte în afara clădirii, pe o temperatură foarte scăzută, până când autorităţile au redeschis aeroportul.

În 2016, 16,2 milioane de pasageri au tranzitat prin aeroportul din Hamburg.

Conducerea aeroportului a decis ca toate cursele să fie anulate, iar oamenii scoşi din incintă pentru a nu fi în pericol.

50 de persoane care au inhalat gazul au avut nevoie de intervenţia medicilor.

La faţa locului au fost mai multe echipaje de intervenţie pentru a gestiona situaţia ivită. 

Aeroportul din Hamburg este printre cele mai mari din Germania, aproximativ 20 de milioane de persoane tranzitînd locul. 

Comments