ALERTA – Vijelie, grindina in Maramures. Cod portocaliu

ALERTA – Vijelie, grindina in Maramures. Cod portocaliu

ALERTĂ Inspectoratul pentru Situații de Urgență Maramureș alertează populația județului Maramureș asupra Codului portocaliu instituit pentru sâmbătă, 2 iulie 2016. Vijelii și grindină sunt așteptate în mai multe localități din Maramureș.

Codul Portocaliu a fost instituit pentru perioada orară 15.00 – 16.30 și vizează în principal localitățile Borșa, Moisei, Bicaz, Băița de Sub Codru și Oarța de Jos. Sunt așteptate descărcări electrice, vijelii și chiar grindină. Se vor înregistra cantități de apă de 30 – 35 de litri per metru pătrat. Alerta a fost transmisă de către Inspectoratul pentru Situații de Urgență Maramureș.

ALERTĂ În toată țara a fost instituit pentru următoarele zile, începând de astăzi, Cod galben de furtuni. Potrivit meteorologilor, în vestul, centrul şi nordul ţării, precum şi în toate zonele montane vor fi perioade de timp cu instabilitate atmosferică accentuată. Vor fi averse torenţiale, frecvente descărcări electrice, intensificări de vânt ce vor lua şi aspect de vijelie şi pe arii restrânse grindină. Se vor înregistra cantităţi de apă de peste 20…25 l/mp şi izolat 50…60 l/mp.

În a doua parte a zilei de sâmbătă, îndeosebi la deal şi la munte, local vor fi averse torenţiale, însoţite de descărcări electrice, intensificări ale vântului şi grindină.

Vezi mai mult AICI.

Comments