ALTFEL – Tabara de vara la manastire (FOTO)

ALTFEL – Tabara de vara la manastire (FOTO)

ALTFEL. Câteva zeci de copii cu vârste cuprinse între 7 și 13 ani , din Maramureș și-au petrecut ultimele șapte zile în tabără la mănăstire. Indiferent de confesiune copii s-au adunat în curtea mănăstirii Sf . Maria de pe Dealul Crucii pentru recreere și rugăciune.

Tabăra a devenit deja tradiție, iar pe parcursul zilelor petrecute aici, participații, au avut parte atât de momente de rugăciune și meditație pe diferite teme (prietenia, rugăciunea, Sfânta Liturghie, fericirea), cât și de momente de relaxare, socializare și creație.

Sora Claudia, superioara mănăstirii și în același timp organizator principal al taberei spune că înainte de prânz ‘’copiii erau invitați să asculte lecția pe tema zilei, ținută de una dintre surori, care era urmată de un moment în care fiecare era îndemnat să mediteze individual la tema propusă, iar apoi să-și mărturisească trăirile la întâlnirea pe grupuri. Copiii au colaborat, au fost implicați și dădeau răspunsuri foarte interesante”.

După-masa fiecărei zile a fost dedicată activităților practice astfel că „timp de două zile am desenat și decorat cu macaroane mici pictate și cu floricele, o icoană care o reprezenta pe Sfânta Fecioară Maria. De asemenea, am creat un suport de lumânare în formă de inimioară. Aceste lucrări, copiii și le-au dus acasă și le păstrează ca amintiri”, ne-a mai spus sora. Au fost incluse în program și ore de dans, judo sau activitate de croitorie și gătit (făcut de covrigei, pizza)’’ a mai spus sora Claudia.

Tabăra s-a încheiat duminică seara (10 iulie) cu sceneta „Întoarcerea fiului risipitor”, pe care copiii au prezentat-o părinților, urmată de înmânarea diplomelor de participare și o cina cu toții împreună: călugărițe, copii și părinți.

„Copiii fost atât de încântați la sfârșitul taberei, încât ne-au spus că ar vrea să se întoarcă în luna august aici, la mănăstire, și nu anul viitor, așa cum este prevăzut”, a mai afirmat sora Claudia .

Comments