Ambasadorul Rusiei la Bucuresti, convocat la sediul MAE dupa denigarile la adresa NATO - Mesajul lui Bogdan Aurescu

Ambasadorul Rusiei la Bucuresti, convocat la

Ambasadorul Rusiei la Bucuresti, convocat la sediul MAE dupa denigarile la adresa NATO - Mesajul lui...

In contextul publicarii de catre Ambasada Federatiei Ruse la Bucuresti, pe pagina sa oficiala de internet, a articolului cu titlul ,,Despre latratul NATO la frontierele Rusiei si sursa principala de dezinformare a lumii", ministrul afacerilor externe Bogdan Aurescu a dispus convocarea ambasadorului Federatiei Ruse in Romania, Valery Kuzmin, la sediul Ministerului Afacerilor Externe.

Astfel, miercuri, 11 mai 2022, ambasadorul rus a avut o intrevedere cu secretarul de stat pentru afaceri strategice Iulian Fota.

Cu acest prilej, secretarul de stat pentru afaceri strategice a atras atentia ca este inacceptabila folosirea repetata de catre misiunea rusa a unui limbaj nepotrivit, ofensator si provocator la adresa Romaniei si a NATO, Alianta din care tara noastra face parte ca urmare a deciziei sale democratic asumate.

De asemenea, a fost reamintit si faptul ca la data de 22 aprilie 2022 MAE a transmis o Nota Verbala prin care si-a exprimat dezacordul, in scris, in termenii cei mai fermi, cu referire la declaratiile postate pe pagina de internet a misiunii diplomatice ruse privind razboiul din Ucraina (text intitulat ,,Despre razboi si pace in Ucraina"). Totodata, MAE a atras atentia asupra modului dezumanizant si neconform cu realitatea al descrierii razboiului din Ucraina, pentru care partea rusa detine intreaga responsabilitate, si a reiterat indemnul la maxima retinere in abordarea publica pe acest subiect, cu evitarea atitudinilor si mesajelor cu caracter provocator din partea Ambasadei.

Secretarul de stat a atentionat din nou partea rusa asupra faptului ca aceasta conduita de comunicare publica reflecta o abordare consecvent neconstructiva a relatiei bilaterale din partea Ambasadei si a solicitat ca mesajele publice sa se mentina in limitele prevazute de Conventia de la Viena privind relatiile diplomatice din 1961.

Comments