Amenda pe care o risca pasagerii care deschid usa trenului in timpul mersului

Amenda pe care o risca pasagerii care deschid usa trenului in timpul mersului

Amenda pe care o risca pasagerii care deschid usa trenului in timpul mersului


CFR Calatori a avertizat, miercuri, intr-un comunicat, ca pasagerii care deschid usa trenului in timpul mersului risca amenzi intre 250 si 400 lei, intrucat astfel de actiuni se pot solda cu evenimente tragice, relateaza Agerpres.


,,Persoanele care aleg sa calatoreasca cu trenul trebuie sa aiba in vedere respectarea normelor privind transportul cu acest mijloc de deplasare si sa nu puna in pericol siguranta lor sau a altor pasageri", a transmis compania.


,,CFR Calatori trage un semnal de alarma asupra pericolului la care se supun pasagerii care deblocheaza sistemul automat de inchidere a usii in timpul mersului si informeaza ca aceasta practica constituie contraventie si risca amenzi intre 250 si 400 lei conform HG 203/1994 art.2 pc. 16. Astfel de actiuni se pot solda cu evenimente tragice", a precizat CFR Calatori.


Amenzile vor fi aplicate de catre personalul din tren sau de Politia de Transport Feroviar din prima statie cu oprire a trenului.


In cazul in care persoana care a deschis usa trenului refuza sa plateasca amenda la personalul de tren, angajatul CFR Calatori solicita din statie/telefon ajutorul Politiei de Transport Feroviar (PTF).


In acest caz, persoana va fi coborata din tren la prima statie de oprire, unde este asteptata de PTF si risca o contraventie mai mare decat cea pe care ar fi platit-o in tren, subliniaza reprezentantii operatorului feroviar.


,,Pentru o calatorie in conditii cat mai bune si de siguranta, pasagerii sunt rugati sa consulte regulamentul pentru calatoria cu trenul. Conditiile generale de transport cu trenurile CFR Calatori, precum si anumite reguli de calatorie sunt reglementate prin HG 203/1994", a mai transmis CFR Calatori.


Foto: Dumitru Angelescu (Libertatea)


Comments