AMENINtAT CU MOARTEA – Cunoscut parlamentar, in pericol

AMENINtAT CU MOARTEA – Cunoscut parlamentar, in pericol

AMENINŢAT CU MOARTEA. Unul dintre cei mai cunoscuți deputați români dezvăluie că a fost amenințat cu moartea. Ținta unor asemenea amenințări a fost și iubita sa.

Deputatul independent Remus Cernea a stârnit din nou furia unor internauți, cu un eveniment despre religii.

Un utilizator de Facebook, pe nume Felix Roncea, a anunțat că va merge la dezbaterea „Sunt religiile dăunătoare?” pentru a le „tăia capul” lui Remus Cernea și iubitei acestuia, Ioana Stăniloiu. Deputatul a anunțat că se va consulta cu avocații, pentru a stabili ce demersuri legale pot fi făcută împotriva celui care l-a amenințat.

PENTRU INSULTE – Remus Cernea îl dă în judecată pe Gigi Becali

„Amenințări cu moartea formulate în termeni jihadiști din partea unui extremist român față de dezbaterea cu tema Sunt religiile dăunătoare?

Extremistul este acela care refuză pluralitatea de vederi și care, în loc să intre într-o dezbatere de idei și să formuleze contraargumente față de afirmațiile altor participanți la dialogul din societate, își afirmă intenția de a-i intimida și anihila fizic pe cei cu care nu este de acord. Lumea dominată de astfel de mentalități a fost martora unor cumplite orori. Iar pentru societățile democratice, discursul și atitudinile extremiste, deși sunt relativ marginale, reprezintă o amenințare care trebuie luată în seamă întrucât oricând se poate amplifica și genera efecte cu impact major.

INEDIT – Iubita lui Remus Cernea protestează împotriva sacrificării mieilor

Or, astfel de riscuri trebuie contracarate prin mijloace democratice și legale.

În această seară (duminică, 18 septembrie), începând cu ora 19.00, bucureștenii sunt invitați la o dezbatere pe tema “Sunt religiile dăunătoare?” moderată de un lector universitar, la Terasa Up 2 Infinity.

Acest anunț postat pe facebook a primit reacții violente din partea unui cunoscut extremist din țara noastră.

Felix Roncea, un promotor a discursului ultranaționalist, fundamentalist ortodox, rasist, sexist și homofob, a formulat pe pagina lui de facebook amenințări cu violența și moartea, în termeni jihadiști, la adresa care vor dori să participe la dezbatere, menționând numele meu și al partenerei mele de viață, Ioana Stăniloiu.

Felix Roncea a scris, printre altele, așa: “Mă voi duce (la dezbatere) în calitate de islamist să le tai capul ALLAHU AKBAR!”.

Nu este pentru prima dată când Felix Roncea formulează la adresa mea amenințări și incitări la violență. Iar de la amenințări verbale a și trecut la fapte, atacându-l pe stradă pe cunoscutul activist civic Claudiu Crăciun și lăudându-se cu acțiunea lui violentă pe facebook. A menționat numele meu și al lui Nicușor Dan cum că ar intenționa să ne agreseze pe stradă și i-a îndemnat pe alții să facă la fel.

I-a invitat, de asemenea, pe prietenii lui de pe facebook să mă atace când strâng semnături pentru candidatura, ca independent, la alegerile parlamentare.

În alte postări de pe contul său de facebook a descris modul în care a agresat fizic și alți oameni. Între timp, Felix Roncea, la scurt timp după formularea amenințărilor cu moartea, și-a șters contul de facebook, dar atașez câteva capturi de ecran relevante.

Răspunsul corect al unei societăți democratice, în astfel de cazuri este acela de a vorbi deschis despre astfel de amenințări la adresa democrației și libertăților individuale, de a le critica și condamna în spațiul public și de a recurge la instrumentele legale în sensul de a-i aduce pe cei violenți să răspundă în fața justiției. Mă voi consulta cu avocatul meu cu privire la pașii care ar trebui făcuți și sper, de asemenea, ca autoritățile să intervină pentru protejarea drepturilor cetățenilor din țara noastră”, scrie Remus Cernea pe Facebook.

Sursa info 

Comments