Angajatii uzinei Ford si-au reluat activitatea dupa trei saptamani de pauza. Afacerile fabricii din Craiova au scazut cu 7%

Angajatii uzinei Ford si-au reluat

Angajatii uzinei Ford si-au reluat activitatea dupa trei saptamani de pauza. Afacerile fabricii din...

1200 de salariaţi de la Secţia Vehicule şi-au realuat activitatea, iar alţi 700 vor reveni la muncă pe data de 22 august. Angajaţii fabricii Ford din Craiova au intrat în concediu de odihnă la sfârşitul lunii iulie. 

Compania emericană Ford a preluat, în anul 2007, un pachet de 72,4% din acţiunile Automobile Craiova pentru 57 de milioane de euro. Fabrica a fost pe pierdereanul trecut, înregistrând o scădere în valoare de 18,3 mil. euro, faţă de un profit net de 5,7 mil. euro în 2014.

Angajaţii uzinei din Craiova au fost anul acesta şi în şomaj tehnic în perioada 21 iunie-4 iulie.

Uzina Ford din Craiova producea anul trecut 375 de vehicule pe zi, însă în acest moment producţia a scăzut la 270 de unităţi pe zi.

Modelul Ford B-Max este produs exclusiv la fabrica Ford de la Craiova şi este disponibil în trei variante de echipare - Ambiente, Trend, Titanium - şi trei motorizări pe benzină şi două diesel. Preţul de bază de 13.400 de euro este disponibil pentru varianta Ambiente, în timp ce varianta Trend are un preţ de pornire de 14.150 de euro, iar cea Titanium de 16.150 de euro.

Comments