APETIT PENTRU CASATORIE – Ziua si nunta in Borsa

APETIT PENTRU CASATORIE – Ziua si nunta in Borsa

foto http://epochtimes-romania.com/

APETIT Perioada estivală pare a fi cea mai agreată perioadă de viitorii miri atunci când vine vorba de a-și stabili data pentru a-și unii destinele.

APETIT Astfel, dacă în Baia Mare numărul cererilor pentru stări civile s-au dublat față de alte luni ale anului, în Borșa se oficiază zilnic căsătorii.

Recent, în localitatea maramureșeană a fost doborât și recordul de oficieri pe zi.

Ziua și nunta în localitatea maramureșeană Borșa. Numărul mare al tinerilor reveniți acasă a dus la creșterea solicitărilor pentru cununiile civile în micul orășel de la poalele munților. Pentru a face față situației, trei persoane au fost desemnate să se ocupe de oficierea cununiilor.

„În luna august am oficiat până acum 79 de căsătorii, în timp ce luna trecută am avut doar 10. Recordul l-am doborât în ziua de 21 august când am avut de oficiat 16 căsătorii civile”, a declarat Ion Sorin Timiș, primarul orașului Borșa.

Astfel, în fiecare zi a săptămânii în Borșa au loc și petreceri. Doar sâmbăta trecută 18 nunţi au avut loc, toate unitățile de alimentație publică fiind ocupate.

În Baia Mare, în această perioadă a anului numărul solicitărilor pentru cununii civile s-a dublat față alte luni ale anului. Trendul este unul crescător, de obicei, în lunile iulie, august și începutul lui septembrie.

„Oficiem zilnic stări civile și de obicei această perioadă este mai aglomerată”, a spus Dana Bolba, șeful Serviciului Public Comunitar Local de Evidență a Persoanelor din cadrul Primăriei Baia Mare.

Simona Vasiac

sursa foto

Comments