Aproape 150 de angajati ai unui abator din Olanda au coronavirus

Aproape 150 de angajati ai unui abator din

Aproape 150 de angajati ai unui abator din Olanda au coronavirus


Un numar de 147 de angajati ai unui abator din orasul Groenlo, din Olanda, au fost testati pozitiv cu noul coronavirus, au anuntat autoritatile locale duminica, informeaza Agerpres.


79 dintre
angajati traiesc in Germania, iar 68 in Tarile de Jos. Doar 25 dintre cei 657
ai angajatilor la acest abator, detinut de grupul Vion, nu au fost testati.


Autoritatile olandeze au anuntat vineri ca aproximativ 600 de angajati ai abatorului vor trebui sa ramana in carantina timp de doua saptamani, dupa ce 45 de angajati au fost depistati pozitiv cu noul coronavirus.


Zeci de salariati ai Vion fusesera deja infectati in abatoare din Germania ale acestui grup. Compania, care detine abatoare in Germania si tarile de Jos, are un total de 12.000 de angajati si o cifra de afacere de 5,1 miliarde de euro.


Sindicalistii acuza ca de vina pentru raspandirea coronavirusului sunt conditiile de cazare a numerosi angajati. Multi dintre ei sunt imigranti care traiesc in spatii limitate, in conditii precare.


Autoritatile din Groenlo au cerut conducerii grupului Vion si agentiilor de ocupare a fortei de munca sa amelioreze conditiile de cazare ale lucratorilor din abatoare, astfel incat cei afectati de noul coronavirus sa stea in carantina in conditii de siguranta, mai precizeaza Agerpres.


Comments