Aproape 800 de decese intr-o singura zi, in Rusia. La cat a ajuns bilantul total si care este cea mai afectata zona a tarii

Aproape 800 de decese intr-o singura zi, in

Aproape 800 de decese intr-o singura zi, in Rusia. La cat a ajuns bilantul total si care este cea ma...

In fruntea listei deceselor provocate de COVID-19 in ultimele 24 de ore se plaseaza Moscova, cu 75 de morti, urmata de Sankt Petersburg, cu 60 de decese.Totodata, in capitala rusa au fost depistate 3.330 noi contagieri, cu aproape 25 % mai multe fata de ziua precedenta.Guvernul rus insista ca vaccinarea este singura cale pentru a frana raspandirea virusului SARS-CoV-2, propunandu-si sa vaccineze 80% din populatia tarii cu cel putin o doza pana la 1 noiembrie. Potrivit Gogov.ru, in ultima saptamana au fost vaccinate zilnic in medie 294.684 de persoane in intreaga tara. Prin urmare, daca se va mentine acelasi ritm, pentru a vaccina 60% din populatia adulta, Rusia va avea nevoie de cel putin 109 zile pentru a-si atinge tintele.Desi Rusia dispune in prezent de patru vaccinuri anti-COVID-19, vorbim despre Sputnik V, EpiVacCorona, CoviVac in doua doze si Sputnik Light intr-o singura doza , ritmul vaccinarii nu este considerat suficient de alert de autoritatile sanitare.

Rusia este in prezent a patra tara cu cel mai mare numar de cazuri de coronavirus din intreaga lume, dupa SUA, India si Brazilia, ocupand, de asemenea locul, sase mondial ca numar de decese asociate COVID-19, relateaza Agerpres.

Comments