ATITUDINE IN PRIVINTA POLUARII SASAR – "Vorbim despre adevarata mafie, vorbim de adevarata coruptie, vorbim de persoane din politic si economic" –  Catalin Cher

ATITUDINE IN PRIVINTA POLUARII SASAR "Vorbim

ATITUDINE IN PRIVINTA POLUARII SASAR – "Vorbim despre adevarata mafie, vorbim de adevarata coruptie,...

ATITUDINE IN PRIVINTA POLUARII SASAR Raul Sasar a fost puternic poluat cu ape industriale rezultate din minerit si metalurgie timp de peste 50 de ani. Odata cu oprirea activitatilor industriale, apa raului, dar si ecosistemul au intrat intr-o refacere lenta. De cateva ori pe an, apele raului Sasar sunt sangerii: scurgeri reziduale de la minele dezafectate din amonte.

Malul de la baza unei galerii a fostei mine Baia Sprie, care a fost inchisa in anul 2007 si se afla in subordinea Companiei Remin Baia Mare, ajunge in apa raului atunci cand precipitatiile sunt insemnate. Chiar daca unii au incercat sa tina sub control scandalul mediatic, vehementa primarului Catalin Chereches a ajuns in presa locala si nationala. Primarul spune ca este vorba despre poluare si ca e la fel de determinat in lupta cu acest fenomen ca in urma cu cativa ani, cand s-a pus din nou problema cianurarii in Baia Mare.

"S-a depasit orice limita a respectului legii si a bunului simt, a bunului simt si a respectului fata de comunitate. Incidentul de acum doua zile de pe raul Sasar, ma face sa ma simt obligat moral si legal, dar si determinat sa revin pe frontul luptei impotriva poluarii, poluatorilor si a celor ce se ascund in spatele unei istorii a ultimilor 20 de ani doar din interese economice meschine, lipsiti fiind de resentimente. Ma tot intreb de ceva vreme de ce unii tac, de ce altii se fac ca nu vad si de ce sunt personaje care nu aud? Raspunsul e simplu! Dar dureros!

Vorbim despre adevarata mafie, vorbim de adevarata coruptie, vorbim de persoane din politic si economic, vorbim de personaje care au uitat, interesate fiind, ca menirea lor este sa afle adevarul si sa sanctioneze adevaratii infractori. Vorbim de presa cu lucratorii ei ce stau cuminti pentru ca mafiotii criminali sa nu ii taie de la sursa de hrana, vorbim de ONG-uri si papusi civice care se simt motivate sa iasa in strada la lupta doar actionati de butoane care nu au legatura cu Romania, cu viata romanilor, cu problemele de zi cu zi cu care se confrunta, fiind multi dintre ei niste <<asistati sociali>> ai mafiei amintite mai sus", arata Catalin Chereches intr-o postare pe reteaua de socializare Facebook.

Chereches, ingrozit de modul iresponsabil de conservare a perimetrelor miniere

“Cand m-am opus cianurarii in anul 2010, cand m-am opus prelucrarii piritelor cu cianura intr-o zona de locuit al municipiului Baia Mare, aparand viata in orasul in care si eu si multi dintre voi ne-am nascut, m-am trezit amenintat de demnitari de cel mai inalt rang, de legenda ca <<noi suntem statul>>. De o maniera perfida si mincinoasa de a lasa sa se inteleaga ca oameni care vegheaza asupra sigurantei nationale sunt scut de protectie acestor marsavi! In final am fost <<atentionat>>, facandu-mi-se cadou un dosar. Si asta se intampla in anul 2013. Ce nu au inteles unii este faptul ca pentru oras, pentru comunitatea baimareana, pentru sanatatea si viitorul comunitatii in care m-am nascut si traiesc nu am nimic de pierdut si duc lupta pana la capat, chiar daca derularea acestei lupte ma umple de sange, dar finalul poate fi doar unul pozitiv pentru Baia Mare, iar cicatricile ce vor ramane in timp vor fi doar un exemplu de iubire pentru oras!

Acum o zi am indicat probleme, nereguli si ilegalitati nascute in ultimii 20 de ani in domeniul mineritului dar si al protectiei mediului in Maramures. Azi am iesit in teren impreuna cu reprezentantii institutiilor abilitate pentru a identifica sursele de poluare si pentru a ma lasa ingrozit de modul iresponsabil in care perimetrele miniere din Maramures sunt conservate si protejate!", arata primarul.

Decis sa lupte pana la capat impotriva oricarei forme de poluare

“Ii asigur pe baimareni si maramureseni, pe romani in general, ca nu este un moft de doua zile, ci un demers pe care il ridic la rang de misiune sfanta pentru protejarea vietii baimarenilor si a mediului inconjurator in care traim! Repet cu aceeasi dragoste si responsabilitate si de data aceasta in genunchi stau in fata lui Dumnezeu si a mamei mele", a mai scris Catalin Chereches.

Sursa info si foto.

VEZI GALERIE FOTO:

Citeste si: http://actualmm.ro/din-cauza-unor-scurgeri-reziduale-apele-raului-sasar-au-devenit-rosiatice-dupa-prabusirea-tavanului-unei-mine-inchise/

Te-ar putea interesa si: http://actualmm.ro/hotii-cautau-bani-bisericile-din-buciumi-somcuta-mare-si-hideaga-au-fost-pradate-in-aceeasi-noapte/

Recomandarea editorului: http://actualmm.ro/spectacole-pentru-cei-mari-si-pentru-cei-mici-programul-teatrului-municipal-baia-mare-perioada-10-14-ianuarie-2018/

The post ATITUDINE IN PRIVINTA POLUARII SASAR – "Vorbim despre adevarata mafie, vorbim de adevarata coruptie, vorbim de persoane din politic si economic" – Catalin Chereches appeared first on actualmm.ro.

Comments