BAIA MARE 2021 – ,,Daca juriul ne impartaseste curajul si determinarea, vom castiga" – Vlad Tausance...

BAIA MARE 2021 Municipiul Baia Mare s-a prezentat astăzi, 15 septembrie în fața comisiei care va acorda titlul de Capitală Europeană a Culturii în 2021. Susținerea candidaturii a fost ultimul examen pe care delegația l-a susținut în competiția care s-a născut la inițiativa primarului Cătălin Cherecheș. Vineri, 16 septembrie, în cadrul unei conferințe de presă care va fi susținută la sediul Bibliotecii Naționale a României, va fi făcut public numele câștigătorului. Să avem încredere că va fi Baia Mare.

Municipiul Baia Mare a fost reprezentat în Bucureşti, la susţinerea candidaturii, de către o delegație de 10. Este vorba despre Andreea Ciortea, Mihaela Puşnava, Vlad Tăuşance, Rareş Crăiuţ şi Iulia Gorneanu, din partea Fundaţiei Baia Mare 2021. De asemenea, au fost prezenți prefectul Sebastian Mihai Lupuţ, preşedintele Consiliului Judeţean – Gabriel Zetea, viceprimarul municipiului – Noemi Vida, directorul Hope and Homes for Childrens – Ştefan Dărăbuş, dar și irlandezul Peter Hurley. În fața juriului, delegația a încercat să convingă pentru ultima dată că Baia Mare este orașul care are nevoie cu adevărat de acest titlu. Baia Mare Capitală Europeană a Culturii în 2021.

V.Tăușance: Am demonstrat cea mai mare pasiune și dedicare

„Au fost cele mai intense ore din ultimii ani, pentru mine și pentru toată echipa. Am dat tot ce am avut mai bun, am avut parte de întrebări dificile, dar și de priviri încrezătoare. Nu putem trage concluzii în acest moment, jocul este deschis, echipele celorlalte orașe au muncit la fel de mult ca noi. Pot să bag mâna în foc, însă, că am demonstrat cea mai mare pasiune și dedicare, că am dovedit că suntem uniți și hotărâți. Dacă juriul ne împărtășește curajul și determinarea, vom câștiga”, a declarat Vlad Tăușance, directorul artistic al Fundației Baia Mare 2021.

„A fost totul în regulă. Am fost prima echipă din cele patru care și-a susținut proiectul. Toți din echipă ne-am exprimat ideile după care au urmat o serie de întrebări punctuale din cadrul proiectului și al caietului de candidatură. Am lucrat ca o adevărată echipă”, a declarat Noemi Vida, viceprimarul municipiului Baia Mare.

M.Pușnava: Sper ca mâine, după acest efort, să aducem titlul acasă, în Baia Mare

„A fost o prezentare foarte intensă. Juriul a avut multe întrebări. Îmi permit să spun că am dat dovadă de faptul că suntem o echipă unită care a dat tot ce a avut mai bun pentru a câștiga această competiție, o echipă care, împreună cu comunitatea, a înțeles nevoile orașului de a renaște prin cultură. Într-o competiție doar o singură echipă este învingătoare și așteptăm acum cu interes decizia juriului de mâine. Suntem onorați că am putut participa într-un fel la acest proiect prin care ne dorim ca Baia Mare să renască. Țin să mulțumesc tuturor colegilor și celor care au fost alături de noi și sper ca mâine, după acest efort, să aducem titlul acasă, în Baia Mare”, a spus Mihaela Pușnava/Fundația Baia Mare 2021.

BAIA MARE 2021 delegația finală

“Implicarea Instituției Prefectului Județul Maramureș în sprijinirea acestui proiect are ca scop dezvoltarea turismului la nivelul întregului județ, creșterea calității produselor și serviciilor locale, promovarea antreprenoriatului, spiritul de inițiativă și creativitatea. Ne dorim să fie un proces de transformare pe termen lung pentru orașul Baia mare, pentru județul Maramureș și regiunea Nord- Vest. Avem convingerea că acest titlu nu este doar despre artă și spectacol, ci și o oportunitate pentru orașe, regiuni și Europa în ansamblul ei, de a-și îmbunătăți economia, calitatea vieții cetățenilor, cultura fiind o șansă de dezvoltare sustenabilă”, a arătat prefectul județului Maramureș printr-un comunicat de presă emis de instituția pe care o reprezintă.

Peste 24 de ore aflăm câștigătorul

Numele orașului câștigător va fi făcut public mâine, 16 septembrie, la ora 17.15. Orașele finaliste în cursa pentru titlul de Capitală Europeană a Culturii în 2021 sunt Baia Mare, București, Timișoara și Cluj Napoca.

Simona Vasiac

Comments