BANI DE RECHIZITE Consiliul Judetean

BANI DE RECHIZITE - Consiliul Judetean Maramures a alocat fonduri pentru prescolarii nevoiasi

BANI DE RECHIZITE  În urma unei întâlniri desfășurate miercuri, 10 august 2016, în Palatul Administrativ din Baia Mare  Consiliul Județean Maramureș a alocat fonduri pentru rechizitele copiilor proveniți din familii defavorizate pentru anul 2016 și 2017, într-un parteneriat cu Asociația OvidiuRo. Cu aproximativ 2.600 de beneficiari estimați ai legii care oferă un tichet social de 50 de lei, județul nostru este primul din România care a încheiat un acord cu asociația respectivă, fiind unul dintre cele 15 județe-gazdă selectate pentru desfășurarea „Caravanei de vară Fiecare copil în Gradiniță”, proiectul Asociației fiind unul care urmărește informarea părinților cu privire la recrutarea copiilor pentru grădiniță. Timp de o săptămână, caravana acoperă șașe localități: Ponărâta, Seini, Ulmeni, Coltău, Baia Mare – zona Pirită și Borșa.

La întâlnirea desfășurată au participat prefectul de Maramureș, Sebastian Lupuț, președintele Consiliului Județean Maramureș, Gabriel Zetea, reprezentanți ai Inspectoratului Școlar Județean și ai Asociației OvidiuRo.

„O educație bună pentru copii, reprezintă o șansă în plus la viață. Educația și sănătatea sunt prioritate pentru Maramureș și pentru maramureșeni. O educație bună pentru copii reprezintă o șansă în plus în viață. Am văzut intervenții ale unor miniștri care vorbesc despre educație ca despre un lux, însă, personal, consider că educația este o obligație. Consiliul Județean Maramureș va susține în continuare educația și sănătatea, iar în aceste domenii ne mândrim cu rezultate foarte bune. Spitalul Județean de Urgență Dr. Constantin Opriș Baia Mare se află pe primul loc între spitalele publice din România în ceea ce privește condițiile oferite populației, iar la capitolul învățământ putem aminti școlile de elită care ne reprezintă. Revenind la parteneriatul încheiat cu OvidiuRo, vom susține, pe mai departe, din punct de vedere financiar acest proiect și știu că există și alte zone care au nevoie de ajutor, pe care le vom identifica cu sprijinul Inspectoratului Școlar Județean Maramureș”, a declarat Gabriel Zetea, președintele Consiliului Județean Maramureș.

Președintele Consiliului Județean Maramureș a mai spus că „banii publici ar putea fi cheltuiți mult mai cumpătat dacă s-ar oferi copiilor o masă caldă”, programul „Lapte și corn” fiind un exemplu al programelor generale care nu au funcționat cum ar fi trebuit.

Partenerii proiectul au rămas să discute soluțiile care pot fi adoptate la problemele identificate până în acest moment, urmând ca, în prima săptămână a lunii septembrie, reprezentanții ISJ Maramureș să se întâlnească cu directorii de școli și asistenții sociali din Maramureș pentru a încerca să stabiliească, cât mai exact, numărul copiilor preșcolari care pot fi înscriși în grădinițe și ulterior, pot beneficia de acest program.

Comments