BILANt Numar record de vizitatori la Muzeul

BILANt – Numar record de vizitatori la Muzeul de Mineralogie ,,Victor Gorduza" Baia Mare

BILANŢ. Prima jumătate a anului 2016 s-a dovedit a fi foarte fructuoasă pentru Muzeul Județean de Mineralogie „Victor Gorduza” Baia Mare, în special în ceea ce privește numărul de vizitatori înregistrați.

În fiecare luna a acestui an numărul de vizitatori a înregistrat un record, reușindu-se astfel depășirea cifrelor din anii precedenți.

Un aspect ce a contribuit, credem noi decisiv, la înregistrarea acestui număr impresionant de vizitatori în 2016 este reprezentat de multitudinea de evenimente organizate – vernisaje expoziționale, prelegere tematică, simpozion științific, numeroase evenimente educaționale în baza parteneriatelor semnate cu diverse instituții de învățământ și organizații non-guvernamentale, precum și participarea în cadrul unor programe județene, naționale sau internaționale cum au fost: „Zilele Maramureșului”, „Săptămâna Școala Altfel”, „Ziua Internațională a Muzeelor” sau „Noaptea Europeană a Muzeelor”.

În graficul următor este prezentată evoluția numărului de vizitatori pentru prima jumătate a anului, evidențiindu-se creșterea realizată în 2016 comparativ cu anii anteriori.

Se poate observa că față de prima jumătate a anului trecut s-a înregistrat o creștere de peste 4.000 de vizitatori, iar comparând valorile cu cele din 2014 se constată o diferență de peste 10.000 de vizitatori.

Și numărul de grupuri înregistrat în prima jumătate de an la Muzeul de Mineralogie prezintă o creștere semnificativă, comparativ cu valorile înregistrate în anii precedenți, aspect subliniat în graficul următor.

De asemenea, se poate observa și tendința crescătoare a numărului de vizitatori străini, în prima jumătate a anului 2016 înregistrându-se cu peste 300 de vizitatori străini mai mulți decât în aceeași perioadă a anului trecut. Aceștia provin în general din țări precum: Ungaria, Israel, Polonia, Italia, Austria și Danemarca.

În concluzie, dorim să adresăm mulțumiri tuturor vizitatorilor care au contribuit în această primă jumătate de an la înregistrarea acestor cifre impresionante și să ne exprimăm dorința că și cea de-a doua jumătate a anului 2016 să fie la fel de bogată, pentru a ne atinge ținta propusă – record anual de vizitatori.

Sursa info

Comments