BILANt Politistii au confiscat peste 140 mc

BILANt - Politistii au confiscat peste 140 mc lemn si au aplicat amenzi de 134.000 lei

BILANŢ Şi pe parcursul săptămânii trecute, poliţiştii maramureşeni au acţionat pentru protejarea fondului forestier.

BILANŢ În urma celor 90 de controale efectuate, au fost constatate 30 de infracţiuni. Au fost aplicate 78 sancţiuni contravenţionale, de aproximativ 134.000 de lei.

Totodată a fost dispusă confiscarea a peste 140 mc lemn.

În perioada 12-18 septembrie, poliţişti din cadrul Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Maramureş, împreună cu specialişti din cadrul Gărzii Forestiere şi Direcţiei Silvice Maramureş.

Ei au fost sprijiniţi de jandarmi şi poliţişti de frontieră.

Au fost efectuate 90 controale pentru identificarea persoanelor care se abat de la respectarea normelor privind transportul, depozitarea, prelucrarea şi comercializarea materialului lemnos.

Au fost verificate 138 mijloace de transport material lemnos. Aau fost efectuate controale atât în fondul forestier cât şi în alte spaţii de depozitare şi comercializare a materialului lemnos.
În urma acestor activităţi, poliţiştii au constatat 30 de infracţiuni şi au aplicat 78 sancţiuni contravenţionale.
Valoarea amenzilor aplicate a fost de aproximativ 134.000 de lei.

Totodată, a fost dispusă măsura confiscării a peste 140 mc lemn transportat ilegal sau pentru care nu au putut fi prezentate documentele legale.

În 16 septembrie, poliţiştii Serviciului de Ordine Publică – Biroul de Combatere a Delictelor Silvice, împreună cu ofiţeri de la Serviciul de Investigare a Criminalităţii Economice şi specialişti din cadrul Gărzii Forestiere Cluj au efectuat controale la depozitele de material lemnos ale unor operatori de pe raza localităţii Borşa.

Au fost constatate două contravenţii sancţionate cu amenzi de 20.000 de lei.

Totodată, a fost confiscată cantitatea de 33 mc material lemnos aproape 2.300 de lei.

Poliţiştii Secţiei 4 Poliţie Rurală Leordina, împreună cu reprezentanţi ai Ocolului Silvic Poieni, au efectuat controale în cantonul silvic I Penatai Paulic de pe raza localităţii Poienile de Sub Munte.

Au fost identificaţi patru bărbaţi care au tăiat fără drept de pe picior 26 de arbori de esenţă molid.

Lemnul a fost confiscat şi predat în custodie Ocolului Silvic Poieni. Bărbaţii sunt cercetaţi pentru comiterea infracţiunilor de tăiere fără drept şi furt de arbori.

Citeşte şi PROTEJAREA FONDULUI FORESTIER – Peste 100 de controale efectuate de poliţişti pentru combaterea ilegalităţilor silvice

Comments