BINOMUL SRI-DNA Fost angajat SRI, demasca

BINOMUL SRI-DNA - Fost angajat SRI, demasca practicile ilegale!

BINOMUL SRI-DNA  Un fost lucrător în SRI afirmă că interceptările făcute în dosare nu numai că sunt folosite în scopuri obscure, ci sunt chiar şi trucate. Pasaje întregi care ar putea ajuta avocaţii sunt şterse din înregistrările procurorilor.

„Se constată de ani de zile întărirea practicii editării şi montării înregistrărilor audio-video invocându-se Codul de Procedură Penală, care permite Parchetului să elimine pasaje privind viaţa privată, dar nu există nicio garanţie că nu sunt şterse şi alte pasaje relevante care ar avantaja apărarea”, susţine, într-un interviu pentru Luju, Cătălin Grigoraș, fost director adjunct al Institutului Național de Expertize Criminalistice.

Astfel se ajunge foarte uşor la şantajarea oamenilor politici sau a oamenilor de afaceri.

„Există suspiciuni că de fapt au fost eliminate pasaje relevante privind politicieni la putere şi oameni de afaceri care au trebuit protejaţi sau şantajaţi. În plus mai apar şi problemele refuzului parchetului de a pune la dispoziţie înregistrările originale, a expertizelor criminalistice efectuate de Ministerul Justiţiei efectuate pe baza unor traduceri frauduloase”, continuă Grigoraş.

Cât despre modul în care lucrează SRI-ul pentru ca dosarele să iasă aşa cum trebuie, fostul angajat al serviciului povestește: „Mai întâi se fac recomandări, se dau sfaturi prieteneşti de a nu face un anumit lucru care deşi este legal şi în spiritul CEDO deranjează aşa numita luptă a Binomului împotriva corupţiei. În cazul în care nu se dă curs sfaturilor primite se fac referiri concrete la producerea de probe atunci când acestea nu există, spre exemplu falsificarea, contrafacerea sau substituirea de probe, facturi, cereri de concediu, declaraţii de avere şi de interese, şi multe altele”, adaugă expertul.

Sursă info.

Sursă foto.

Comments