BLESTEMUL de la

BLESTEMUL de la BAMBOO. Ancheta este BLOCATA din nou in cazul INCENDIULUI care a DISTRUS CLUBUL

Ancheta în cazul incendiului care a distrus clubul Bamboo, din Capitală, bate pasul pe loc. După ce un expert tehnic care a evaluat structura de rezistenţă, arsă în urma incendiului din 21 ianuarie, a constatat posibilitatea crescută ca aceasta să se prăbuşească şi a recomandat demolarea acesteia, pompierii şi criminaliştii Poliţiei Capitalei se lovesc de o altă problemă. Potrivit B1TV, în zona în care se află ruinele clubului s-ar afla un site arheologic, fapt care împiedică demolarea.

În urma incendiului produs, pe 21 ianuarie a.c., la Clubul Bamboo din Bucureşti, Inspectoratul de Stat în Construcţii (ISC) a realizat, prin intermediul unui expert tehnic atestat de Ministerul Dezvoltării Regionale, Administraţiei Publice şi Fondurilor Europene (MDRAPFE), o evaluare a construcţiilor afectate, prin care s-au stabilit modalitatea şi etapele tehnologice care să permită cercetarea la faţa locului de către organele abilitate şi punerea în siguranţă a structurii.

După evaluarea structurii de rezistenţă, s-a constatat posibilitatea crescută ca aceasta să se prăbuşească. În aceste condiţii, ISC îşi însuşeşte recomandarea făcută de expertul tehnic, şi anume dezafectarea totală a acesteia. Pe durata acestor lucrări, se va ţine cont atât de instrucţiunile de lucru elaborate de expertul tehnic, cât şi de necesitatea conservării eventualelor probe de la faţa locului.  

Comments