CA LA NEBUNI Batrana legata de pat in spital

CA LA NEBUNI – Batrana legata de pat in spital si indopata cu calmante, din cauze unei raceli

CA LA NEBUNI. Încã un caz revoltãtor în spitalul bârlãdean, semnalat presei de o familie din orasul Murgeni! O bãtrânã de 80 de ani, care a fost internatã pentru o rãcealã rebelã, a ajuns la ATI Reanimare, delirând, fiind legatã de pat, în urma administrãrii unor calmante date din initiativa asistentei medicale de gardã si nu a medicului!

Familia bãtrânei, revoltatã, a gãsit-o la ATI Reanimare în ultimul hal, fiind “pregãtitã” deja de medicul curant cã bãtrâna ar fi pe moarte!

Revoltati, membrii familiei au dezlegat bãtrâna, i-au dat apã si au reusit sã afle ce se întâmplã cu ea si i-au spus sã nu mai ia calmantele date de asistente. Femeia, internatã pe 9 septembrie, a fost vãzutã de un psihiatru abia pe 14 septembrie, iar în urma consultului de specialitate i s-a recomandat doar 1/2 de tabletã pentru odihnã!

Familia bãtrânei Gherghina Chiroscã este oripilatã de tratamentul inuman aplicat bãtrânei la ATI Reanimare, tratament care a dus în final la intoxicarea femeii cu medicamente absolut interzise la vârsta ei!

Acum ea este în stare stabilã, la sectia Medicalã Interne, unde face tratament de … dezintoxicare medicamentoasã!

Reactia spitalului bârlãdean la plângerea familiei este de toatã jena: minciuni si agitatie pentru a fi fãcute schimbãri în foaia de observatie!

ATENȚIONARE DE LA MINISTRUL SĂNĂTĂȚII – „80% din spitale ar trebui închise”

Într-un salon de la ATI Reanimare din cadrul spitalului bârlãdean, o femeie de 80 de ani a ajuns duminicã seara, pe 11 septembrie, având stãri de delir. Ca “tratament” imediat ea a fost legatã de pat. Gherghina Chiroscã, de 80 de ani, a fost internatã la spitalul din Bârad pe 9 septembrie, la ora 4.30 dimineatã, pentru o rãcealã. Acuza stãri de tuse grave, asa cã a fost investigatã la raze, însã nu s-a depistat cã ar avea ceva la plãmâni. Asa cã a fost internatã în sectia Medicalã, la salonul medicului Manolache, sefa sectiei.

Familia Gherghinei Chiroscã reclamã cã a fost supusã unui tratament inuman, care ar fi putut sã-i cauzeze moartea, dacã nu se intervenea la timp, de cãtre apartinãtori.

Ei au trimis la redactie un e-mail, prin care ne semnaleazã “Cum se poate muri în spitalul groazei din Bârlad”.

Cosmarul de la ATI Reanimare al bãtrânei de 80 de ani!

“În data de 8 spre 9 septembrie, am internat în spitalul din Bârlad pacienta Chiroscã Gherghina, cu o banalã rãcealã, la sectia Medicalã Interne la doctor Manolache. Mentionez cã bãtrâna era sub tratament pentru inimã. Seara, asistenta a administrat bãtrânei, cu de la sine putere, calmante (somnifere sau droguri), care probabil în combinatie cu celelalte medicatii (inima+rãceala) dãdea halucinatii si bãtrâna devenea inconstientã. A doua searã acelasi tratament din partea asistentei si acelasi efect. Toate acestea se fãceau fãrã stirea medicului, pentru ca asistentele sã nu fie deranjate în timpul noptii, ca sã poatã dormi linistite.

Pe 11 septembrie, în jurul orei 18.00, bãtrâna este vizitatã de nepoata ei, se discutã norma, vorbim si noi la telefon.

Nepoata o sfãtuieste sã nu mai ia medicamentele date seara de asistente, dacã îi fac asa de rãu, dar bãtrâna spune cã nu vrea sã le supere cã încep sã tipe si e mai rãu. Dupã plecarea nepoatei, asistenta din acea searã administreazã doza dublã si de douã ori (probabil uitase cã-i dãduse o datã). În urma acestui tratament aplicat, bãtrâna intrã în sevraj medicamentos si asistenta, cu de la sine putere, o transferã la Reanimare (bolnavii din salon au afirmat a doua zi de dimineatã cã asistenta a spus cã a dus-o la nebuni !!). Vãzând cã bãtrâna nu rãspunde la telefon, ne-am deplasat la spital, unde am aflat cã este la Reanimare.

Acolo nu am fost lãsati sã o vedem spunând (medicul de gardã de la ATI) cã este în sevraj alcoolic (!!??).

În jurul orei 13.00, nepoata bãtrânei reuseste sã pãtrundã la Reanimare si o gãseste legatã de mâini si de picioare, inconstientã. Asistentele au spus cã toatã noaptea a stigat si s-a zbãtut ca sã o dezlege sau sã-i dea cineva o canã de apa. Dupã ce ne-a alarmat si pe noi, am mers de urgentã la spital, am dezlegat-o, i-am dat apã, pãrea cã îsi revine, dar, dupã plecarea noastrã, au legat-o din nou.

Întrebat medicul de aici despre starea bonlavei, a spus cã nu ne poate spune nimic, cã nu Ştie.

Pe 13 septembrie, dimineatã, (probabil în urma dialogului mai aprig de seara trecutã), medicul de la Reanimare ia hotãrârea sã o dezlege, sã o spele, iar doctorita Manolache o ia la Interne, îi face analizele si îi face în prezent tratament de detoxifiere a organismului (de substantele administrate de asistente).

INCOMPETENȚĂ – Bărbat din Bârlad, găsit mort după ce a dispărut din spital

Şi doctorita a afirmat cã este curioasã sã afle care asistente au fãcut traba asta cu somniferele sau drogurile. Acum bãtrâna stã pânã marti în spital, dar nu vrea sã doarmã noaptea de fricã sã nu o lege iar. Rog sã publicati acest articol, poate se va seziza cineva si vor lua mãsuri. Prof. Matei Maricel, localitatea Cârja, oras Murgeni”, ni se aratã de cãtre apartinãtorii Gherghinei Chiroscã. Mai precis, prof. Maricel Matei este ginerele femeii, fiind si consilier local în CL Murgeni.

Reactia spitalului, de toatã jena!

Nepoata bãtrânei Chiroscã, Janina Matei, din Bârlad, care a fost martorã la tot chinul îndurat de bunica ei, ne-a precizat foarte clar cã a fost în fiecare zi la bunica ei la spital si cã lucrurile sunt exact asa cum s-a scris în reclamatie de cãtre tatãl ei.

“Bunica a fost legatã deoarece episoadele de psihozã se datorau dozei mari de somnifere administrate de asistentele de gardã. Ea s-a plâns cã nu poate dormi din cauza acceselor de tuse, iar asistenta i-a adus o pastilã, în mânã, fãrã sã-i spunã decât cã este o pastilã de somn. N-a putut adormi si atunci i-a mai adus una! Mi-a spus cineva apoi cã bunica, în timpul noptii, se comporta ca o somnambulã, era dezorientatã, nu mai stia unde-i salonul etc. Când am gãsit-o la Reanimare, am înlemnit! Deja medicul Manolache îmi spunea sã ne pregãtim cã s-ar putea sã moarã! M-a pus sã-i iau cerceii din ureche… Nici n-am vrut sã aud. Am aflat cã era legatã si am fãcut tot posibilul sã ajung la ea.

M-am convins, am fãcut un pic de scandal, pentru cã nu e normal sã o lege, dacã nimeni nu i-a indicat sã ia calmante!

Chiar medicul Manolache mi-a spus sã aflu cine i-a dat pastilele si sã o dau în judecatã. Am fãcut reclamatie la conducerea spitalului, pe site-ul spitalului, printr-un formular si astept rãspuns. Bunica este acum la Medicinã Internã, ia tratament pentru inimã si pentru dezintoxicare medicamentoasã!”, ne-a relatat si Janina Matei. Contactat telefonic, Adrian Gheorghiu, purtãtorul de cuvânt al spitalului bârlãdean, ne-a precizat cã în formatul electronic al istoricului pacientei Chiroscã Gherghina este stipulat cã pastilele erau date de medicul psihiatru, care a consultat bolnava încã de la … internare!

Total altfel decât spune familia bãtrânei!

“Pacienta de 80 de ani a fost internatã pe 9 septembrie, la ora 4.30, adusã în urgentã, fiind diagnosticatã cu <<insuficientã respiratorie cronicã, bronhopneumonie obstructivã, insificientã cardiacã, hepatita B>>. A fost investigatã pentru diagnosticul de bronhopneumonie si rezultatul a arãtat cã nu are nimic la plãmâni si a fost internatã la Medicalã, pentru boala de inimã.

Era foarte agitatã în salon si i s-a prescris un consult psihiatric.

Medicul psihiatru a diagnosticat-o cu tulburare psihoticã acutã pe fond organic si pe lângã medicametele pentru boala ei i s-au prescris calmante, destul de puternice, cu o schemã de tratament. Ceea ce spun apartinãtorii în plângere este, de fapt, prescrierea medicamentelor de cãtre medicul psihiatru.

Starea pacientei este acum stabilã, fiind în salon la sectia Interne sub supraveghere medicalã”, a precizat Adrian Gheorghiu, care a mai adãugat si cã nu are acces la foaia de observatie a pacientei, nestiind sã ne spunã de ce a fost legatã si tratatã inuman la Reanimare.

Poate dupã aparitia acestui semnal de alarmã, sã stim si noi, si familia Gherghinei Chiroscã, cum a ajuns medicul psihiatru la bãtrânã pe 9 sau 10 septembrie, când pentru prima datã ea a fost consultatã de psihiatru pe 14 septembrie!

Surse din spital ne-au precizat cã dupã ce ne-am interesat de situatia acestei paciente, foaia de observatie medicalã a acesteia a suferit “mici” modificãri!

Sursa info

Comments