Canada anunta la inceputul toamnei cand

Canada anunta la inceputul toamnei cand ridica vizele pentru romani si bulgari

La reuniune, gazduita de comisarul european pentru migratie, afaceri interne si cetatenie, Dimitris Avramopoulos, au participat ministrul canadian pentru imigratie, refugiati si cetatenie, John McCallum, ministrul bulgar adjunct de interne Filip Gunev si ministrul bulgar adjunct de externe Rumen Alexandrov, precum si seful cancelarului prim-ministrului roman, Dragos Tudorache.

Potrivit comunicatului CE, reprezentantii partilor au discutat despre concluziile vizitei intreprinse de expertii canadieni in Romania luna trecuta, precum si despre deplasarea similara pe care urmeaza sa o efectueze in Bulgaria la sfarsitul lui iulie.

McCallum le-a multumit celor doua guverne pentru cooperarea lor continua in sustinerea procesului de evaluare, care ar urma sa fie incheiat in aceasta vara. In acelasi timp, comisarul Avramopoulos a reiterat ca obiectivul UE este reciprocitatea deplina a vizelor pentru toate statele membre.

“Am fost de acord cu totii cu necesitatea de a face pasi tangibili pentru a ameliora situatia prezenta, in care cetatenii romani si bulgari au nevoie de vize pentru a calatori in Canada”, se mentioneaza in comunicatul citat.

Ministrul canadian al imigratiei, John McCallum, s-a angajat sa informeze la inceputul toamnei despre rezultatele evaluarii si sa prezinte un calendar pentru ridicarea vizelor.

Potrivit novinite.com, reprezentantii Bulgariei si-au exprimat pozitia ferma ca ridicarea vizelor este printre prioritatile guvernului de la Sofia.

Ei au afirmat ca aplicarea actualului regim de vize pentru cetatenii bulgari reprezinta un tratament inegal nefondat care nu corespunde nivelului relatiilor bilaterale stabilite cu Canada.

Conform site-ului bulgar de stiri, Bulgaria asteapta ca Ottawa sa prezinte un calendar clar privind ridicarea vizelor pana la summitul UE-Canada care urmeaza sa aiba loc in octombrie si in care se doreste semnarea acordului comercial cu Canada, asa-numitul Comprehensive Economic and Trade Agreement (CETA), care trebuie aprobat apoi in unanimitate de Consiliu si de parlamentele nationale.

Comments