CAND PRIMARUL NU-I ACASA... – Zonele verzi incep sa transforme orasul in jungla. Serviciul Public Am...

Arbori netoaletați, garduri vii care ajung deja să depășească înălțimea semnelor de circulație și mizerie. Aceasta este imaginea cu care se confruntă de câteva săptămâni cetățenii din cartierele municipiului Baia Mare. Aspectul neplăcut a fost sesizat și de către primarul Cătălin Cherecheș în ultima sa scrisoare trimisă băimărenilor, acesta fiind încă reținut preventiv.

În data de 17 iunie, contractul pe care Administrația Publică Locală a municipiului Baia Mare îl avea cu operatorul pentru zone verzi a expirat. În aceste condiții, întreaga activitate a fost preluată de către Serviciul Public Ambient Urban din cadrul Primăriei Baia Mare. Doar că și aici indiferența încă este mare și responsabilii nu sesizează faptul că orașul are, cel puțin de o lună, o față neîngrijită.

În cartiere băimărenii au început singuri să își cosească iarba de lângă blocuri sau să tundă tufele și gardul viu pentru a mai schimba puțin estetica zonei în care locuiesc

zone verzituns gard viu

„Toate operațiunile, cosit, tuns garduri vii, toaletări, plantări flori, întreținere zone verzi, aduceri la cotă au fost preluate de vineri de către Serviciul Public Ambient Urban. Preluarea se va face până la momentul finalizării licitației pentru desemnarea unui nou operator pentru zone verzi. Licitația este pe rol și cel mai probabil în august vom știi și câștigătorul acestei etape”, a spus Vasile Barbul, directorul Direcției Generale de Utilități Publice din cadrul Primăriei Baia Mare.

spatii verzi neintretinute interior_800x533Dacă judecăm după fața municipiului se pare însă că cei aproximativ 100 de muncitori care ar trebui să se ocupe de întreținerea zonelor verzi nu pot să își ducă la bun sfârșit sarcinile de serviciu. Pentru acest segment de activitate, Serviciul Public Ambient Urban are alocați 40 de angajați proprii, aproximativ 40 de sezonieri și alți 25 de oameni strict la cosit de iarbă.

Simona Vasiac

Comments