CAPITALA EUROPEANA A CULTURII – Fundatia Baia Mare 2021 depune maine caietul de candidatura pentru c...

CAPITALĂ EUROPEANĂ A CULTURII Caietul de candidatură pentru titlul de Capitală Europeană a Culturii pe care Fundația Baia Mare 2021 l-a elaborat în forma lui finală a fost prezentat astăzi, 11 august, în premieră, în fața Consiliului Local Baia Mare.

CAPITALĂ EUROPEANĂ A CULTURII Acesta a fost îmbunătățit, în caietul de candidatură regăsindu-se toate recomandările pe care juriul european le-a făcut în luna ianuarie a acestui an, urmând să fie depus mâine, 12 august, de către Fundația Baia Mare 2021 la Ministerul Culturii. Baia Mare alături de Timișoara, București și Cluj candidează pentru titlul de Capitală Europeană a Culturii în 2021.

În cadrul ședinței extraordinare a Consiliului Local Baia Mare, în care a fost prezentat oficial caietul de candidatură, aleșii locali au aprobat în unanimitate candidatura, bugetul și caietul de candidatură aferente celui mai important proiect derulat de municipiul Baia Mare, acela de a deveni Capitală Europeană a Culturii în 2021.

„Așa cum a sugerat juriul în recomandările din ianuarie este important ca forul decizional, respectiv Consiliul Local să își dea girul cu privire la caietul de candidatură îmbunătățit și să își reafirme susținerea pentru implementarea strategiei culturale și al caietului de candidatură. Acesta conține angajamentul bugetar în perioada 2017-2022 în cazul în care municipiului Baia Mare i s-ar oferi titlul de Capitală Europeană a Culturii în 2021. În acest moment am lucrat la caietul de candidatură, un caiet de candidatură și depus la timp. Toate evenimentele pe care le-am implementat și le-am propus să le realizăm au fost proiecte pilot”, a declarat Andreea Ciortea, director executiv al Fundației Baia Mare 2021.

Mai mult, potrivit reprezentanților Fundației Baia Mare 2021, curând va fi lansat și site-ul fundației.

andreea-ciortea„Este o campanie pe care o pregătește directorul nostru artistic, Vlad Tăușance. Este o campanie de comunicare gândită și pentru a atrage antreprenori și în curând vă vom face o surpriză care sperăm să vă placă. Capitală Culturală înseamnă în primul rând schimbare de practici. De multe ori ne reinventăm. Tot așa a așteptat comunitate și anul trecut cu acea pagină de facebook și am reușit să arătăm în șapte zile că se poate. Ne bazăm pe Vlad Tăușance și pe gândirea și logica lui, mai ales în ce înseamnă campanie de comunicare online”, a mai adăugat Andreea Ciortea.

Caietul de candidatură a fost prezentat astăzi și în fața consilierilor județeni. Potrivit programului cultural derulat în cadrul proiectului Capitală Europeană a Culturii în 2021, în data de 10 septembrie la Baia Mare se va deplasa o delegație formată din patru persoane pentru a vizita municipiul.

Simona Vasiac

Comments