CARACATITA… GALBENA – Cine conduce Primaria Baia Mare?!

CARACATITA… GALBENA – Cine conduce Primaria Baia Mare?!

CARACATIȚA… GALBENĂ În urmă cu trei luni, politicienii băimăreni se înscriau într-o cursă care părea pierdută din start. Contestatarii lui Cătălin Cherecheș, cei care visau să ajungă în funcția de primar al municipiul Baia Mare au încercat din răsputeri să obțină această poziție. Doar că, în noaptea zilei de 5 iunie, rezultatul alegerilor locale le-a dărâmat cărămidă cu cărămidă o perioadă de campanie de 30 de zile.

Chiar și așa, rezultatul de sub 10% înregistrat de contracandidații lui Cătălin Cherecheș în această luptă electorală i-a „ajutat” pe aceștia să conducă destinele orașului din umbră. Mai exact, astăzi, Primăria Municipiului Baia Mare este condusă de Partidul Național Liberal și oamenii lui Cristian Anghel. Cum se poate acest lucru dacă Marinel Rob, reprezentantul Coaliției pentru Baia Mare deține funcția de primar interimar? Simplu!

La o analiză mai atentă vedem că în posturile cheie ale Primăriei Baia Mare sunt în funcție oameni care au lucrat ani de-a rândul în „guvernarea” Anghel. Este vorba despre Vasile Barbul, Lucia Radu, Eleonora Ghețe, Carmen Pop și Lia Mureșan. Prin „echipa” pe care o fac împreună acești directori de servicii cu secretarul Primăriei Baia Mare, reușesc să îl țină departe pe Marinel Rob de situația reală din administrația publică locală. Cel mai simplu în această perioadă este să i se aducă în față primarului interimar situații de genul „În Primăria Baia Mare nu sunt bani și drept urmare trebuie oprite investițiile!”.

Poate în Primăria Baia Mare ar fi bani, dacă directorul Serviciului Public Ambient Urban nu ar vira lunar firmei nepotului său sume cuprinse între 15.000 și 20.000 de lei pentru servicii de IT… Sau poate, ar exista sumele necesare pentru implementarea diverselor proiecte începute dacă același director, Eleonora Ghețe, nu ar da bani unei firmei de casă a lui Vasile Barbul, SICA Guard, pentru contractele de monitorizare video derulate de câțiva ani. În privința acestul contract, licitația a fost una cu dedicație și chiar dacă o altă firmă a prezentat o ofertă mai mică, câștigător pe contractul cu statul a fost declarată societatea pe care o administrează consilierul local PNL, Cristian Niculescu Țâgârlaș. Acesta din urmă dorește să își ajute și asociații din firma de pază și securitate. Doar așa poate fi explicată întâlnirea dintre Vasile Barbul, Cristian Niculescu Țâgârlaș și Botond Szentgyorgyi (Boti), „ședință” în care cei trei au pus la cale destinele asfaltărilor din Baia Mare. Convins că mai poate oferi un contract prietenilor liberali, Vasile Barbul l-a ajutat pe Boti cu un sfat prietenesc. Astfel, asociatul lui Cristian Niculescu Țâgârlaș, a ajuns să investească bani într-o stație de asfaltare. Până ce contractul va fi semnat, stația de asflatare a fost dusă departe de ochii lumii, la Șomcuta Mare.

Omul pe care Marinel Rob se bazează pentru a se familiariza cu Primăria Baia Mare este secretarul instituției, Lia Mureșan. Aceasta a fost ani la rând reprezentant al Primăriei Baia Mare în comitetul de la Pareto, firma de insolvență deținută de Relu Iancu, omul din spatele deputatului Florin Tătaru, contracandidatul lui Cătălin Cherecheș, de altfel, la alegerile locale din 5 iunie.

Caracatițele din Primăria Baia Mare au tentacule în PNL Maramureș, brațe care de fapt conduc astăzi destinele orașului. Și chiar dacă potrivit scorului înregistrat la alegerile locale din 5 iunie, Coaliția pentru Baia Mare deține majoritatea și controlul, în realitate alianța se află în opoziție, Marinel Rob fiind dezinformat și izolat de către tantaculele liberale.

Și dacă ar fi doar atât… Vom continua.

Simona Vasiac

Comments