Cat de pregatiti suntem in fata unui ATAC aerian al Rusiei: Situatia din Romania, dezvaluita de pilo...

CAT DE PERICULOS ESTE ATACUL AERIAN IN TIMPUL BOMBARDAMENTELOR RUSILOR IN UCRAINA

,,Partenerul francez a dislocat in Romania importante trupe, printre ele este un sistem de aparare antiaeriana MAMBA care este foarte eficient. Si Romania a investit in ultimii ani in sisteme de aparare antiaeriana. De asemenea avem si scutul antiracheta, si acestea imi intaresc convingerea ca un atac, fie el si accidental, cred ca Romania si NATO, in momentul de fata, pot oferi raspunsul potrivit pentru acest tip de potential incident.

CAND NU SE VOR MAI FOLOSI PILOTII MILITARI

Personal calificat din cadrul capabilitatilor pe care le genereaza inclusiv Baza 57 aeriana coopereaza cu piloti americani care conduc drone de la ei de acasa, de pe teritoriul SUA. Si atunci, aceasta etapa a capabilitatilor militare continua si cu siguranta va lua amploare.

Pilotul militar, insa, ramane cu siguranta un element care nu va disparea din paleta de instrumente ale unui sistem de securitate. Rolurile pe care pilotii clasici, conventionali, inca sunt mai mult decat capabilitatile pe care le are resursa umana.

EXERCITII DE LA IZBUCNIREA RAZBOIULUI - activitate timp de 24 de ore in 7 zile

Daca anul 2020, 2019, 2021, au fost marcate si de altfel de crize, cum a fost pandemia. A fost o perioada pe timpul pandemiei cand ritmul exercitiilor a fost putin mai scazut. Dupa pandemie, in interiorul Ministerul Apararii Nationale s-au reluat activitatile de exercitii si antrenament s-au intensificat, ca anul acesta nu am mai avut timp sa le numaram. Activitatea noastra curenta este practic de 24 de ore din 7 zile numai participare la exercitii si antrenamente", a declarat Nicolae Cretu, comandant al Bazei 57 Aeriene de la Mihail Kogalniceanu, in exclusivitate, pentru Realitatea PLUS.

Comments