Catalin Predoiu si-a facut autoevaluarea la "Legile Puterii". Ministrul anunta lansarea unei strategii pentru combaterea traficului de persoane

Catalin Predoiu si-a facut autoevaluarea la

Catalin Predoiu si-a facut autoevaluarea la "Legile Puterii". Ministrul anunta lansarea unei strateg...

Predoiu a subliniat ca efortul pentru elaborarea Legilor Justitiei a fost "extrem de complicat dupa daunele produse de PSD".

"Sunt cateva repere pe care as tine sa le punctez. Tentatia ar fi sa spun elaborarea Legilor Justitiei. A fost un efort extrem de complicat dupa daunele pe care PSD le-a produs in 2016-2019 in legislatie. Am fost membru in celebra comisie Iordache si am trecut prin momente extrem de dificile si tensionate, doi ani, saptamanal, cu sedinte prelungite care au implicat foarte mult pe toti cei prezenti acolo sa putem limita aceste pagube. Avand majoritate parlamentara, grupul Dragnea a impus pana la urma modificarea Legilor Justitiei. In cele mai multe dintre aceste modificari, rezultatele nu au fost deloc favorabile unei justitii sanatoase.

E un proiect pus in dezbatere publica, as putea sa umplu aceasta masa cu un metru cub de documente elaborate de oameni cu inalta calificare profesionala, care au stat luni de zile sa scrie un proiect care este o baza de discutie.

Pe ce am lucrat noi se va interveni la anul in Parlament.

Poate cel mai important lucru, la care tin foarte mult si ma multumeste, este ca am reusit printr-o actiune de cooperare cu M.A.I., DIICOT, Serviciile de Informatii sa elaboram o strategie de combatere a criminalitatii organizate si traficului de persoane. E intr-o forma finalizata, va fi lansata in perioada urmatoare.

Este un efort colectiv, dublat de unul operativ despre care nu sunt informat.

Noi avem o mare problema legata de crima organizata si traficul de persoane. Statul roman da un raspuns coerent la aceasta problema.

Mai sunt multe lucruri de care suntem multumiti: am alocat anul acesta pentru investitii absolut toate sumele necesare. Investitii in sedii, in resursele logistice necesare pentru aplicarea legilor. Sunt 27 de lucrari de investitii de extindere si reabilitare de sedii. S-au facut pasi in directia digitalizarii, au fost alocati zeci de milioane de euro.

Anul acesta ne-am propus sa pregatim sprintul spre o reforma decisiva. Proiectele sunt puse pe masa, fondurile sunt alocate, insa este nerealist sa ceri ca toate aceste probleme sa se intample intr-un an.

Modernizarea justitiei, repararea daunelor produse de PSD reprezinta un santier destul de larg si de profund. O constructie presupune o fundatie, un plan, anul acesta ne-am ocupat de ele. E absurd sa spui acum ca nu e gata constructia. Lasam o baza gata de a fi continuata", a raspuns Predoiu, intrebat despre realizarile din mandatul sau.

In privinta esecurilor, ministrul Justitiei spune ca mandatul sau a avut un punct slab la comunicare, amintind si despre faptul ca nu s-a reusit desfiintarea SIIJ, tot din cauza lipsei majoritatii parlamentare.

"Cred ca n-am reusit sa comunic foarte bine aceasta etapizare a acestui plan, faptul ca nu se poate rezolva totul deodata, ca avem in continuare o majoritate in Parlament care a blocat Legile Justitiei si ca inca nu putem trece de ea.

Nu pot sa ma duc cu legile sa le repare cel care le-a stricat.

Ministerul Justitiei are obligatia sa elaboreze proiecte. A facut acest lucru", a conchis Predoiu.

Comments