CAUZA SI EFECT S-a sinucis din cauza unei

CAUZA SI EFECT – S-a sinucis din cauza unei filmari de pe Internet

sursa foto: Corriere.it

CAUZĂ ŞI EFECT. O femeie în vârstă de 31 de ani, din Italia, și-a pus capăt zilelor după ce un filmuleț cu ea a devenit viral pe internet. Timp de patru luni, ea s-a luptat ca înregistrarea să fie ștearsă, însă fără niciun rezultat. Acum, patru bărbați sunt anchetați în acest caz, relatează BBC News.

Tiziana și-a pus capăt zilelor, săptămâna aceasta, în locuința mătușii ei.

Timp de aproape un an, ea s-a luptat ca un filmuleț în care face sex să fie șters de pe internet. Înregistrarea a fost vizualizată de peste un milion de ori și a devenit subiect de glume și abuzuri.

Tiziana a trimis filmulețul fostului ei iubit, care împreună cu alți trei bărbați au pus înregistrarea online.

După ce femeia s-a sinucis, procurorii au lansat o anchetă în legătură cu moartea ei. Asta la mai bine de un an după ce înregistrarea a circulat pe Facebook, WatshApp și alte rețele de socializare. Patru bărbați sunt cercetați pentru defăimare, mai relatează BBC News.

Cazul femeii și moartea acesteia a șocat Italia.

După ce clipul a devenit viral, femeia și-a dat demisia, s-a mutat în Toscana și voia să-și schimbe numele. Chiar și așa, nu reușea să scape de poveste.

Cuvintele “Filmezi? Bravo!”, pe care Tiziana le spune la începutul filmulețului, au devenit glume în mediu online. Mai mult, au devenit printate pe tricouri, huse de telefon mobil și alte mobile.

În instanță, Tiziana a obținut dreptul “de a fi uitată”, după ce un judecător a decis că filmulțel trebuie să fie șters de pe internet. Cu toate acestea, tribunalul a decis că femeia trebuie să plătească 20.000 de euro cheltuieli de judecată, ceea ce presa locală a numit “o insultă finală”,

Săptămâna aceasta, Tiziana a decis să abandoneze lupta și să-și pună capăt zilelor. Vestea fost primită cu șoc, dar și rușine de opinia publică din Italia, notează BBC. Sinuciderea femeii a generat dezbateri aprinse despre efectele batjocoririi în public a femeilor tinere.

“Guvernul nu poate face prea multe. În principal, este o bătălie culturală, dar și socială și politică”, a declarat premierul italian Matteo Renzi.

Înmormântarea femeii a fost transmisă în direct de posturile TV din Italia, în timp ce familia ei a cerut dreptate.

Sursa info

Foto: corriere.it

Comments