CCR nu impune majorarea pensiilor cu 40%. Parlamentul trebuie sa decida cu cat trebuie sa fie majorat punctul de pensie

CCR nu impune majorarea pensiilor cu

CCR nu impune majorarea pensiilor cu 40%. Parlamentul trebuie sa decida cu cat trebuie sa fie majora...

Guvernul nu este obligat sa majoreze pensiile cu 40%. Parlamentul trebuie sa spuna cu cat trebuie sa fie majorat punctul de pensie, atunci cand legea analizata de Curtea Constitutionala revine pe masa alesilor.

,,Ramane in vigoare OUG. Si prevede majorarea cu 14%, da?! Care a intrat in vigoare din septembrie 2020 pentru ca e vorba de o oug din august 2020 care spune ca va trece la 1422, in orice caz, 14%.Ei au eliminat aceasta modificare in speranta ca ramane legea veche, ori asta nu este asa", a explicat fostul presedibte al CCR, Augustin Zegrean, la Realitatea PLUS.

Premierul Florin Citu a anuntat ca nu sunt bani pentru majorarea punctului de pensie cu 40%.

,,Romania nu si-a permis anul trecut. Nu-si permite nici in 2020 acest lucru. In acest moment, legea merge la promulgare pentru domnul presedinte, care are doua variante: sa trimita la reexaminare in Parlamentul Romaniei sau sa o promulge. Vom vedea care va fi varianta. Eu va spun ca noi avem deja - acest Guvern - un precedent si coalitia si-a asumat un calendar de crestere a pensiilor. Vom creste pensiile, dar pe calendarul pe care noi ni l-am asumat. Aceasta este varianta pe care mergem noi", a aratat Florin Citu dupa sedinta de guvern de miercuri", a spus Florin Citu.

Pensionarii trag semnale de alarma. Abia isi duc traiul de pe o zi pe alta cu pensiile pe care le primesc.

In cazul in care Guvernul ar decide sa creasca pensiile cu 40 de procente, specialistii atrag atentia ca decizia ar putea veni la pachet cu solutii extreme: majorari de taxe si impozite.

Comments