CE FACEM? – Dispar padurile din Maramures (FOTO)

CE FACEM? – Dispar padurile din Maramures (FOTO)

sursa foto: Agent Green

CE FACEM? Pădurile din Maramureş sunt rase sistematic de “intreprinzătorii” din zonă dar, nimeni nu ia nicio măsură. Imaginile surprinse de sateliţi arată o realitate tristă. La graniţa României din Maramureş cu Ucraina, pe partea românească pădurile au fost efectiv rase de pe suprafaţa pământului. 

CE FACEM? Agent Green, o organizație neguvernamentală non profit, care luptă pentru protecția mediului, atrage atenția asupra acestui măcel care pune în pericol viitorul nostru, al tuturor. Oamenii legii nu au nicio şansă în faţa tăietorilor de lemne care sunt în stare de crimă pentru a-şi continua activitatea extrem de bănoasă. Dovada, în urma unui incident petrecut luni, 27 iunie la Poienile de sub Munte un poliţist de forntieră a ajuns în stare gravă în spital şi la fel şi un pădurar.

Cei doi au fost agresaţi de cei care exploatează pădurea în zonă şi pentru a calma spiritele a fost nevoie de întăriri care cu greu au putut restabili pacea în zonă.

În acest caz pădurea a fost tăiată sistematic, procurorii de la Vişeu de Sus au demarat o anchetă care se pare că bate pasul pe loc în ciuda faptului că există filmări de la acea confruntare.

Sursă foto.

Vom reveni.

Comments