Ce sa NU lasati niciodata in masina cand e canicula

Ce sa NU lasati niciodata in masina cand e canicula

Ce sa NU lasati niciodata in masina cand e canicula

,,Copiii mici lasati singuri in masini sunt expusi riscului de hipertermie (supraincalzire), deoarece nu isi pot regla temperatura corpului la fel de repede ca adultii. Starea de sanatate a unui copil mic blocat intr-o masina fierbinte se poate deteriora in cateva minute, asa ca nu ar trebui sa fie lasat niciodata singur - nici macar un minut.

Animalele de companie nu trebuie lasate singure intr-un vehicul niciodata, mai ales in zilele caniculare", transmite IGSU, in mesajul postat joi, 13 iulie.

Nu uitati in masina brichete sau recipiente cu gel antibacterian!

Si cum multi fumatori au in masina brichete, iar in aceasta perioada calduroasa nu sunt putini nici cei care au la ei, ,,de rezerva", un spray antiperspirant, care sa-i ajute sa faca fata temperaturilor ridicate, e bine sa nu le lasati in autoturism, cand plecati de la volan.Asadar, e bine sa aveti in vedere sa nu uitati in autoturisme trei obiecte - intre ele si brichetele - care, in contextul temperaturilor ridicate, pot deveni surse de risc si pot provoca pagube. La fel, e bine sa evitati sa lasati in masina, cu atat mai putin direct sub lumina soarelui, recipiente cu gel impotriva bacteriilor, folosit la dezinfectarea mainilor.

,,Cand temperatura de afara este foarte ridicata, anumite obiecte uitate in autovehicule pot provoca daune si ii pot rani pe ocupanti.

Tuburile de deodorant se pot deforma la caldura excesiva, iar continutul de aerosoli devine extrem de periculos in aceste conditii.

La temperaturi ridicate, brichetele devin adevarate surse de risc, provocand deteriorarea parbrizului sau a banchetelor.

Gelul antibacterian contine substante care la temperaturi ridicate fac ca recipientul sa explodeze", a mai transmis sursa citata.

Va amintim ca joi dimineata, meteorologii au emis avertizari de canicula si disconfort termic ridicat, pentru mai multe zone din tara. Specialistii de la ANM au anuntat ca si Capitala va avea de infruntat canicula. Valul de caldura va persista si in zilele urmatoare, indeosebi in regiunile sudice.

Comments