Cea mai mare companie de logistica din China a oprit transporturile catre Rusia, dupa vizita lui Xi Jinping

Cea mai mare companie de logistica din China

Cea mai mare companie de logistica din China a oprit transporturile catre Rusia, dupa vizita lui Xi...

OOCL Logistics, care opereaza o flota de 70 de nave portacontainere, inclusiv doua spargatoare de gheata, a incetat sa livreze catre Vladivostok rochii, fuste, pantaloni, pantofi si alte haine deja platite din depozitele sale din Shanghai si Shenzhen.

Sanctiunile sunt invocate drept motiv pentru refuz, relateaza Baza , citand o sursa care lucreaza cu achizitii la unul dintre importatorii rusi.

Reprezentantii OOCL au explicat ca nu vor accepta marfuri de la furnizorii companiei ruse si nici nu vor sa le incarce in containere si sa le transfere la un transportator tert.

OOCL Logistics este detinuta de Orient Overseas, una dintre cele mai mari companii de logistica de containere din lume, cu sediul in Hong Kong.

Purtatorul de cuvant al Kremlinului, Dmitri Peskov, a declarat ca tarile occidentale au intensificat presiunea asupra statelor care nu s-au alaturat sanctiunilor impotriva Rusiei.

,,Nu este o stire ca tarile Occidentului colectiv, in frunte cu Statele Unite, exercita presiuni deschise, brutale, asupra unui numar de state care nu se alatura restrictiilor ilegale care au fost impuse tarii noastre. Aceste stari insesi ne spun despre asta. Din pacate, trebuie sa se confrunte cu un astfel de atac ", a spus Peskov reporterilor (citat de la Interfax).

Inainte de aceasta, doua tari au limitat imediat livrarile catre Rusia. In primul rand, Turcia, care a crescut exporturile catre Rusia de 1,6 ori in ultimul an, a refuzat sa livreze marfuri sanctionate. Guvernul a predat companiilor locale o lista de produse carora li s-a interzis livrarea in Rusia.

Afacerile rusesti au decis sa redirectioneze de urgenta fluxul de importuri paralele catre Kazahstan. Companiile din Federatia Rusa au ,,umplut" literalmente companiile kazahe cu propuneri de lucru in comun, a scris Reuters.

Totusi, cu o zi inainte, autoritatile kazahe au decis sa limiteze semnificativ posibilitatea companiilor ruse de a eluda sanctiunile. De la 1 aprilie, guvernul lanseaza un sistem online de urmarire a marfurilor care sunt aduse in tara pentru reexport ulterior, a informat Financial Times.

Comments