Cea mai scumpa vaca din lume. Viatina valoreaza 4 milioane de dolari si are propriul bodyguard

Cea mai scumpa vaca din lume. Viatina valoreaza 4 milioane de dolari si are propriul bodyguard

Cea mai scumpa vaca din lume. Viatina valoreaza 4 milioane de dolari si are propriul bodyguard

Viatina-19 este cea mai scumpa vaca din lume

Viatina-19 este rezultatul unui proces de imbunatatire genetica denumit "moo-genia," care implica implantarea de embrioni in vaci surogat si clonarea exemplarelor de top. Acest proces de selectie genetica are scopul de a obtine bovine de elita cu randament superior si carne de calitate superioara.

,,Cred ca a adaugat mult la imbunatatirea genetica pe care toata lumea o cauta si ca in viitor vom avea cu siguranta o carne de mai buna calitate, un animal cu un randament mai mare al carcasei datorita muncii pe care o facem cu bovinele de elita," a declarat co-proprietarul Ney Pereira.

Viatina-19 a fost vanduta la mai multe persoane, iar ultima licitatie, care a reprezentat 33% din animal, a ridicat valoarea ei totala la 21 de milioane de reali, echivalentul a 4,1 milioane de dolari. Aceasta suma depaseste de peste trei ori recordul precedent, detinut de o juninca Holstein din Vermont, Statele Unite, in 1985.

Cat de valoroasa este Viatina-19

Planurile pentru Viatina-19 includ reproducerea si exportul exemplarelor in Emiratele Arabe Unite si Statele Unite, pentru a raspandi aceste gene valoroase.

In prezent, Viatina-19 este gestanta si cantareste 1.100 de kilograme. Ea apartine rasei Nelore, care este crescuta pentru carne si reprezinta o parte semnificativa din stocul bovin al Braziliei. Medicul veterinar care o monitorizeaza subliniaza ca Viatina imbina frumusetea rasei, capacitatea de reproducere si avantajele geneticii avansate.

Aceasta vaca de elita nu este doar un simbol al inovatiei in domeniul agricol, ci si un exemplu al potentialului urias al imbunatatirii genetice in industria bovina.

Comments