Cel mai exact test de pana acum pentru depistarea COVID-19 si a anticorpilor, aprobat in SUA

Cel mai exact test de pana acum pentru

Cel mai exact test de pana acum pentru depistarea COVID-19 si a anticorpilor, aprobat in SUA


Un nou test de depistare a maladiei COVID-19 si a anticorpilor, care masoara nu doar prezenta anticorpilor produsi de organismul uman dupa expunerea la noul coronavirus, ci si nivelul de protectie asigurat de acestia, a fost aprobat in Statele Unite, informeaza DPA, citata de Agerpres.


Testul a primit miercuri autorizatia de utilizare in regim de urgenta din partea Administratiei pentru Alimente si Medicamente (FDA) din Statele Unite si masoara numarul anticorpilor neutralizanti pe care sistemul imunitar ii produce dupa expunerea la SARS-CoV-2.


Primele teste din acest domeniu furnizau doar raspunsuri de tip ,,da" si ,,nu" - pozitiv sau negativ. Alte teste mai recente, aprobate de FDA in vara anului 2020, evidentiaza anumite concentratii de anticorpi, precizeaza CNBC. Noul test masoara nivelul de anticorpi care neutralizeaza SARS-CoV-2, virusul care declanseaza maladia COVID-19.


Testul aprobat miercuri de FDA prezinta o sensibilitate de 98,8% si o specificitate de 99,6% in detectarea anticorpilor COVID-19 ce ataca doua secvente-cheie din structura noului coronavirus.


Desi acesta nu este primul test care masoara nivelurile de anticorpi, el este cel mai exact de pana acum.


Testul ofera medicilor mai multe informatii despre noul patogen care a infectat peste 60 de milioane de persoane in lume si a ucis peste 1,4 milioane de oameni la nivel mondial, dintre care 261.223 de victime au fost raportate doar in Statele Unite.


Foto: Hepta


Comments