Cele mai bune sfaturi pentru incepatori in tranzactionarea CFD-urilor (P)

Cele mai bune sfaturi pentru incepatori in tranzactionarea CFD-urilor (P)

Înainte să îți oferim cele mai bune sfaturi, CFD este o înțelegere între părți cu privire la diferența de preț între prețul unui bun, a unei acțiuni de la momentul deschiderii pieței până la prețul de închidere a bunului/acțiunii/mărfii. Așadar această diferență reprezintă un câștig sau o pierdere pentru investitor.

Tranzacționarea poate părea foarte greoaie, descurajatoare sau de neînțeles la început însă pe măsură ce te informezi și ețti la curent constant cu tot ceea ce se întâmplă în domeniul tău de interes aceasta o să devină accesibilă și ușor de prezis. Având în vedere cantitatea de informații disponibile în online este ușor să cazi în capcana de a alege informațiile greșite și de a deveni copleșit de multitudinea informațiilor la care ai acces. De aceea este foarte important să urmezi un set de reguli bine stabilite înainte să începi primii pași către tranzacționare.

Nu există niciun secret minune în tranzacționare, nu poți deveni peste noapte milionar trebuie să știi cum să te informezi corect, unde să urmărești șirile și noutățile din domeniul tău de interes și cum să întorci totul în favoarea ta.

1. Găsește o platformă prin intermediul căreia să tranzacționezi, mai întâi începe cu un cont demo.

Majoritatea brokerilor oferă platforme de tranzacționare și oferă conturi demo unde poți să vizualizezi și să tranzacționezi CFD. Așadar în cazul în care veți dori să puneți în aplicare sfaturile noastre vă puteți efectua un cont demo pe o platforma CFD Demo unde puteți studia piața înainte de a începe. Poți afla cum reacționează piața la diferiți factori, în funcție de ce cresc sau scad acțiunile de interes, sau care este strategia câștigătoare pe care o poți aplica în domeniul pe care îl vizezi. În dată ce acumulezi toate cunoștințele de care ai nevoie abia atunci îți poți crea un cont prin care poți începe cu ușurință tranzacțiile reale.

2. Acumulează destule informații și hotărăște-te asupra căror produse dorești să te axezi.

Trebuie să știi foarte bine ceea ce faci, nu te arunca pe o piață pe care nu o cunoști, sperând că vei obține câștiguri enorme peste noapte. Industria tranzacționării cu CFD este una volatilă și nu trebuie să investești înainte să studiezi atent piața și să-ți creezi o strategie personală, despre care o să discutăm la următorul punct. Efectuați tranzacții după ce ați studiat în prealabil și ați construit un mod de a lucra. Trebuie să fiți în mod constant la curent cu noutățile industriei și să notați factorii care vă influențează să efectuați anumite acțiuni. Totul stă în analiză și informație.

3. Construiește o strategie pe care să o urmezi atunci când tranzacționezi

Dacă ne gândim logic un CFD este un activ pe care practic nu il dețineți dar pe care îl tranzacționați  așadar în legătură cu tranzacționarea trebuie să utilizați  experiența, informațiile pe care le dețineți și gândirea dvs. ca să previzionați dacă acel activ o să crească sau o să scadă în valoare. Așadar înainte de efectuarea oricărei tranzacții este bine să vă creați o strategie privind viitoarea tranzacție și să vă gândiți la cele mai bune și la cele mai rele scenarii în legătură cu aceasta. Este important să previzionezi dar și să gândești stretegic atunci când tranzacționezi CFD.

4. Alegeți un broker pentru tranzacționare care transmite siguranță

Atunci când tranzacționezi prin intermediul unui broker bun într-adevăr rezultatele tale pot să difere față de un broker care nu oferă stabilitate și încredere. Trebuie să iei în calcul toate scenariile atunci când pui în joc sume considerabile de bani. Înainte să începi tranzacționarea efectuează un studiu de piață și analizează cei mai buni brokeri pentru tranzacționarea cu CFD. Poți încerca nextmarkets sau îți poți efectua propria listă de evenuali brokeri. Ia în considerare taxele de tranzacționare, siguranța și transparența atunci când îți alegi brokerul. Fii atent la înșelătorii, învață să privești imaginea de ansamblu.

5. Nu investi toți banii în aceeași tranzacție

Investițiile în CFD vă oferă accesul la o gamă largă de stocuri, active, mărfuri, mai exact o multitudine de posibilități de a investi și de a tranzacționa. De aceea este important să-ți urmezi strategia, să verifici limitele de tranzacționare pentru fiecare activ în parte și să stabilești ceea ce este prioritar pentru tine și cum dorești să efectuezi tranzacțiile. Nu investi fără să efectuezi o cercetare de piață deoarece riști să pierzi banii și să rămâi descurajat chiar înainte de a începe. Nu te baza pe câștigurile dintr-o singură sursă, verifică care dintre active aduc cu adevărat randament și efectuează-ți strategia în jurul acestora.

6. Nu te aștepta la mari câștiguri din primele zile de tranzacționare

În acest domeniu trebuie să fii realist și să-ți asumi pierderile. Nu în toate zilele vor exista rezultate pozitive și cum nu există probabilitatea ca în fiecare zi să fie totul pe plus cel mai probabil trebuie să te aștepți la zile când toate tranzacțiile vor fi pe minus, așadar trebuie să te asiguri că deții fonduri suficiente pentru a face față tuturor acestor obstacole pe care cel mai probabil le vei întâlni la un anumit momdent.

7. Efectuează analize asupra pieței în care dorești să investești

Este un lucru foarte important să ai cunoștință despre ceea ce se întâmplă cu tranzacțiile tale după ce le-ai efectuat. Nu te arunca într-o trtanzacție dacă nu deții suficiente informații despre ce dorești să tranzacționezi deoarece este posibil să te îndatorezi. Trebuie să întețelegi ceea ce vrei să faci înainte de a o face, atât din punct de vedere al stocului/acțiunii/mărfii, a tranzacției cât și a investiției dvs.;

8. Efectuează reguli stricte pe care trebuie să le urmezi

Una dintre aceste reguli este să lași emoțiile la ușa de la intrare în momentul când începi să tranzacționezi. Este important să nu vă lăsați influențați de emoții deoarece trebuie să rămâneți strict angajat în strategia inițială de tranzacționare pe care deja ați stabilit-o. Stabilește reguli stricte și urmează-le, vor exista zile bune și zile proaste. Însă în cazul în care o să plângi după banii pierduți în zilele proaste este cel mai posibil să pierzi din vedere strategia și să te abați de la planul de tranzacționare initial.

9. Învață când să spui STOP

Dacă consideri că nu ai destule informații acumulate sau nu deții necesarul de cunoștințe atunci tot ceea ce trebuie să faci este să te informezi. Informația este cheia către reușită. De aceea atunci când consideri că ceva nu este bine sau tranzacțiile, brokerul sau speculațiile tale nu sunt corect cel ma bine este să apelezi la specialiști sau să te informezi din surse viabile. Pune pauză atunci când vezi că ceva nu este cum ți-ai dorit și integrează aceasta regula în setul de reguli pe care trebuie să le urmezi. Informează-te sufficient și apoi apucă-te din nou de treabă.

10. Dimensionează realist tranzacțiile

Unul dintre sfaturile importante este selecția CFD-urilor pe care doriți să le tranzacționați și valoarea acestora. Prin intermediul unui CFD controlezi mărimea investiției tale. Trebuie să ții cont că prețul activului o să varieze așadar trebuie să decizi corect cât dorești să investești. Nu uita că un stoc tranzacționat corect poate avea nevoie doar de o marjă de 5%, însă depinde foarte mult de activ și bunul tranzacționat.

Te-ar putea interesa și:





Comments