Cele mai cancerigene alimente pe care le consumi frecvent. Cum iti pui in pericol sanatatea

Cele mai cancerigene alimente pe care le consumi frecvent. Cum iti pui in pericol sanatatea

Cele mai cancerigene alimente pe care le consumi frecvent. Cum iti pui in pericol sanatatea

Iata cateva astfel de alimente pe care ar fi bine sa le eviti si sa gasesti alternative sanatoase:

Conservele de rosii

Rosiile gatite se numara printre alimentele cu un puternic efect anticancerigen, datorita unei substante numite licopen. Insa nu acelasi lucru se poate spune despre rosiile la conserva care se transforma intr-un aliment periculos pentru sanatate cu potential cancerigen. Materialul folosit in conserve contine bisfenol-A, un estrogen sintetic care produce afectiuni ce variaza de la probleme de reproducere si pana la boli cardiace, diabet, cancer si obezitate. Aceasta substanta se infiltreaza cu usurinta in alimentele acide, cum ar fi rosiile.Afumaturile si mezelurile

Carnea procesata consumata cu regularitate si in cantitati mari creste riscul de cancer, a declarat Organizatia Mondiala a Sanatatii. Potrivit cercetarilor, consumul a 50 de grame de mezeluri pe zi (aproape doua felii subtiri din sunca) creste riscul de cancer colorectal cu 18%, scrie eva.ro.

Comments