Cercetatorii sustin ca vaccinurile anterioare ar putea avea un rol de protectie impotriva Covid-19

Cercetatorii sustin ca vaccinurile anterioare ar putea avea un rol de protectie impotriva Covid-19

Cercetatorii sustin ca vaccinurile anterioare ar putea avea un rol de protectie impotriva Covid-19


In timp ce liderii americani lucreaza sa tina sub control raspandirea coronavirusului, cercetatorii din SUA si din alte parti ale globului incearca sa raspunda altor necunoscute legate de COVID-19, scrie CNN.


Dr. Andrew Badley, un specialist in boli infectioase de la Clinica Mayo, a declarat, luni, pentru CNN, ca unul dintre aspectele pe care expertii il studiaza este acela de a vedea daca vaccinurile facute anterior de indivizi au un rol de protectie impotriva coronavirusului.


"Cand am studiat virusul, am descoperit ca oamenii care s-au vaccinat anterior cu mai multe vaccinuri (pentru pneumococ, gripa, hepatita si altele) au parut sa aiba un risc mai mic de imbolnavire cu COVID. Este ceea ce imunologii numesc antrenament imunitar: modul in care sistemul tau imunitar creeaza un raspuns eficient pentru combaterea infectiilor", a spus Dr. Andrew Badley:


Specialistul in boli infectioase a mai afirmat ca "sistemul imunitar este ca un muschi: cu cat faci mai multe exercitii, cu atat acesta va deveni mai puternic".


In prezent, nu exista dovezi definitive cu privire la faptul ca vaccinurile ar stimula imunitatea impotriva Covid-19.


In luna iunie, un grup de cercetatori din SUA a propus sa le dea oamenilor o doza de rapel impotriva rujeolei, oreionului si rubeolei pentru a vedea daca ajuta la prevenirea celor mai severe efecte ale infectiilor cu coronavirus.


Luna trecuta, cercetatorii au descoperit ca tarile in care multi oameni au facut vaccinul impotriva tuberculozei au avut o mortalitate mai mica din cauza coronavirusului.


Gravitatea bolii depinde de doza virala cu care te-ai infectat, astfel ca purtarea mastii de protectie este elementara

Dr. Monica Gandhi, un specialist in boli infectioase de la Universitatea din California, San Francisco, a lucrat cu o echipa de cercetatori pentru a intelege cum oamenii ar putea sa aiba simptome minime atunci cand sunt infectati cu COVID-19.


Aproximativ 40% dintre persoanele infectate cu virusul nu au simptome, potrivit unei estimari efectuate luna trecuta de Centrele SUA pentru Controlul si Prevenirea Bolilor.


Ceea ce face masca de protectie este sa reduca cu adevarat cantitatea de virus pe care o primesti, daca te infectezi. Cu cat doza este mai mica, cu atat boala poate fi gestionata mai bine, cu simptome usoare sau inexistente.

Dr. Monica Gandhi:

Pana in prezent, mai mult de 5 milioane de americani au fost testati pozitiv cu coronavirus si cel putin 163.473 au murit, potrivit informatile oferite recent de Universitatea Johns Hopkins.


In timp ce Guvernul Statelor Unite va plati grupului Johnson & Johnson peste un miliard de dolari pentru 100 de de milioane de doze ale unui posibil vaccin impotriva noului coronavirus, Rusia a anuntat marti ca a aprobat folosirea primului vaccin anti-COVID-19 din lume, la mai putin de doua luni dupa ce au fost incepute testele pe oameni.


Comments