Cinci greseli cruciale pe care le facem atunci cand vrem sa slabim

Cinci greseli cruciale pe care le facem atunci cand vrem sa slabim

Cinci greseli cruciale pe care le facem atunci cand vrem sa slabim

Este adevarat ca pentru a slabi trebuie sa facem mai multa miscare si sa consumam alimente sanatoase precum legumele verzi, evitand carbohidratii si zaharurile. Cu toate acestea, dupa o perioada de dieta, este posibil sa simtim o pofta de mancare si sa ne simtim infometati, ceea ce poate duce la un exces de alimente si la recuperarea kilogramelor pierdute sau chiar la un nou record de greutate.

Pentru a atinge succesul dorit in pierderea in greutate, trebuie sa avem o abordare integrata si sa ne schimbam stilul de viata, adoptand noi obiceiuri alimentare sanatoase si sa le mentinem pe termen lung. Este important sa respectam regulile de baza pentru a ne atinge obiectivele si a ne mentine in forma.

Iata care este topul greselilor pe care le facem atunci cand vrem sa slabim:

1. Mancam prea putin

Reducerea drastica a cantitatii de mancare consumata nu este intotdeauna solutia optima pentru pierderea in greutate, chiar daca pare contraintuitiv. In cazul in care nu asiguri suficienti nutrienti pentru organismul tau, metabolismul tau va incetini pentru a se adapta la infometare, ceea ce va reduce rata de ardere a caloriilor si te va impiedica sa pierzi in greutate. De asemenea, dupa o perioada in care nu i-ai oferit corpului tau suficienti nutrienti, risti sa mananci mai mult si, prin urmare, sa te ingrasi. Prin urmare, este important sa reduci portia de mancare, dar nu intr-un mod drastic, deoarece efortul de a trai cu putine calorii nu poate fi sustinut pe termen lung.

2. Nu consumam destule proteine

Proteinele sunt un aliat important in lupta pentru controlul poftei de mancare si mentinerea senzatiei de satietate, deci nu ar trebui sa le excluzi din alimentatie. Acestea au un efect benefic asupra metabolismului si digestiei, accelerand arderea caloriilor. Inlocuieste alimentele procesate si bogate in carbohidrati cu alimente bogate in proteine precum oua, carne si peste gras, cum ar fi somonul, pentru a asigura aportul zilnic necesar de nutrienti.

3, Nu dormim cat trebuie

Pierderea in greutate depinde intr-o mare masura de calitatea somnului pe care il avem. Cand dormim mai putin de 7-9 ore pe noapte, hormonii nostri se dezechilibreaza. Mai exact, nivelul grelinei, hormonul care stimuleaza apetitul, creste, in timp ce nivelul leptinei, hormonul care ne face sa ne simtim satui, scade. Nutritionistii ne avertizeaza ca oboseala ne poate face sa ne simtim mai flamanzi si sa mancam mai mult decat ar fi necesar. Este important sa ne odihnim suficient pentru a ne mentine metabolismul in forma si a ne ajuta sa pierdem in greutate.

4. Renuntam prea repede

In procesul de a obtine o silueta dorita, trebuie sa ai in vedere faptul ca pierderea in greutate nu se face peste noapte, ci este un proces pe termen lung. Nu exista solutii miraculoase, care sa dureze si sa fie in acelasi timp sigure pentru sanatatea ta. Este important sa fii pregatit pentru o serie de provocari in timpul dietei, cu zile in care vei fi multumit de progresul facut, dar si momente cand vei simti ca stagnezi si nu avansezi.

5. Ne stresam prea mult

Stresul are un efect negativ asupra sanatatii si siluetei. Atunci cand suntem supusi unei presiuni constante, nivelul cortizolului creste in corpul nostru, ceea ce declanseaza senzatia de foame. Planul nostru de a elimina kilogramele nedorite din talie este anulat deoarece stresul ne face sa alegem alimentele care ne plac si care ne fac sa ne simtim bine. De obicei, aceste alimente sunt bogate in calorii si zaharuri. Prin urmare, este important sa ne relaxam prin meditatie, practicarea recunostintei, miscare sau a unui hobby, astfel incat sa reducem nivelul de stres si de calorii din viata noastra.

Comments