Cladirile si terenurile abandonate ale institutiilor, preluate de autoritatile locale. Florin Citu anunta o OUG in acest sens

Cladirile si terenurile abandonate ale

Cladirile si terenurile abandonate ale institutiilor, preluate de autoritatile locale. Florin Citu a...

"Vrem, printr-o ordonanta de urgenta, sa facem cadrul legal ca, la cerere, acele unitati administrativ-teritoriale care doresc sa ia in administrare un drum forestier, un canal, o cladire a unei institutii care este nefolosita, intr-o stare degradata si creeaza probleme intr-o unitate administrativ-teritoriala sa poata fi luate aceste obiective la cerere si apoi sa fie administrate. Cream cadrul legal pentru asa ceva", a anuntat premierul, intr-o conferinta de presa sustinuta la sediul Consiliului Judetean Timis.

Anuntul a fost facut dupa ce presedintele CJ Timis, Alin Nica, i-a semnalat aceasta problema."Autoritatile publice locale s-au plans de multe ori ca au in localitatile lor terenuri degradate, cladiri, canale ale ANIF sau ale Apelor Romane, tabere scolare care sunt in proprietatea statului si zac in parasire, neintamplandu-se nimic de zeci si zeci de ani de zile pe locurile respective. Am vazut recent o modificare a Ordonantei 57/2019 privind Codul administrativ, pentru ca principala opreliste in calea transferului de la ministere sau de la diversele autoritati, agentii care le detin in proprietate catre autoritatile locale era faptul ca nu sunt intabulate. Acum s-a eliminat aceasta prevedere si am discutat cu domnul prim-ministru", a spus Nica, potrivit Agerpres.

Citeste si: "Premierul Florin Citu a anuntat un program special de investitii de infrastructura in zonele defavorizate. De unde vin banii"

Comments